PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Svatomartinská vína odstartují předprodej vstupenek na Táborský festival vína 2015

Svatomartinská vína odstartují předprodej vstupenek na Táborský festival vína 2015

Pondělí, 10.11.2014 / článek

 

Vyprodané vstupenky jsou pravidelně na Táborský festival vína, nejdelší svátek milovníků vína ve střední Evropě. Letos bude předprodej vstupenek zahájen v den nejvíce příhodný, na svátek Martina 11. listopadu.

Svatomartinské slavnosti se uskuteční od 11 do 21 hodin v táborské Střelnici. Na programu akce je degustace mladých vín spojená s ochutnávkou tradičních svatomartinských pokrmů.

Z vinařstvích lze jmenovat Znovín Znojmo, Patria Kobylí, Kovacs, Valtice, Lahofer, Šabata, Chateau Lednice a další. Lahůdky přichystají kuchaři z Restaurace Střelnice. Na jídelníčku najdete například Dýňovou polévku s opékaným sezamem, kachní paštiku s játry a sušenými švestkami zabalená ve slanině, staročeský husí kaldoun, kuskusový salát s kozím sýrem, rukolou a medovým dresingem, candáta s bylinkovou bagetou, staročeský trhanec s jablky a javorovým sirupem a samozřejmě svatomartinskou husu s brusinkovým zelím, karlovarským knedlíkem a lokšemi.

„Na akci budeme degustovat 33 vzorků letošních mladých vín od deseti předních moravských vinařů. Za vratnou zálohu 100 korun lidé získají degustační skleničky a v průběhu akce si zakoupí kupony, za které jim budou u jednotlivých stánků nalévány vybrané vzorky vín. Cena jednoho kuponu činí pět korun, cena jednoho vzorku vína je zhruba dva kupony,“ vysvětluje za pořadatele Jiří Blafka.

Vstupenku zdarma na Svatomartinskou slavnost můžete získat po registraci na stránkách Táborského festivalu vína (http://www.festival-vina.cz/). Vstup na místě bez registrace je pak 100 korun.

Svatomartinská slavnost zahájí prodej vstupenek na sedmý ročník Táborského festivalu vína, který se uskuteční od 28. února do 29. března 2015. Novinkou nadcházejícího ročníku je prodej vstupenek online na webu festivalu. Už nyní lze z programu prozradit, že návštěvníky čeká degustace nejlepších vín ČR Vinař roku 2014, galavečeře s Milošem Michlovským, snoubení vín a pokrmů, čajů a pokrmů, workshop míchání koktejlů, středověká hostina s víny a středověké odpoledne pro děti, tataráky s víny a množství galavečeří a snoubení s pestrou tematikou.

Sedmý ročník slavnosti vinného moku budeme lehce reflektovat 600. výročí upálení Mistra Jana Husa. „Lehce se s festivalem dotkneme historie, i té vinařské a gastronomické. Budou tu skutečně raritní lahůdky,“ prozradil ředitel festivalu Jiří Blafka. Návštěvníci nepřijdou opět o Jaroslava Duška a Báru Hrzánovou. Jedná se také o aktuálním představení Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábuse Žena za pultem 2. PROGRAM


Autor: i -






Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.