PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Strmý vrch 2011: Všem vypálil rybník neznámý borec Roman Schmidt

Strmý vrch 2011: Všem vypálil rybník neznámý borec Roman Schmidt

Úterý, 08.11.2011 / fotoreport

 

V sobotu 29. října se jel v Chýnově tradiční závod motocyklů do Strmého vrchu. Čtyřiadvacátý ročník navštívilo 115 závodníků, jejichž počínání přihlížel rekordní počet tří tisíc diváků. Jako každoročně se sešlo nejvíce jezdců v kategorii motokros a enduro, ale přijelo i více jak třicet trialistů. Třetí kategorií byla necelá desítka dětí.

Hlavním tahákem byla účast dvou nejlepších motokrosařů letošního MMČR OPEN Martina Michka a Petra Bartoše z Orion Litomyšl RS Petrol teamu. Martin měl v Chýnově premiéru, Petr přijel obhajovat vítězství. Oba tedy měli nelehký úkol, zároveň však závod pojali též jako show a rozhodli se diváky bavit. Bohatý byl také doprovodný program. Mezi jednotlivými sériemi jízd se v kopci exhibičně předvedli jezdci na čtyřkolce a na sajdkáře. Oba však zjistili, že to moc dobře nejde a že se na dvoustopém stroji kopec prostě vyjet nedá. Své umění předvedl zástupce biketrialu a konal se i běh dětí do Strmého vrchu.

Co se týká samotných závodů, tak nechyběli pravidelní kvalitní účastníci chýnovského kopce jako Pavel Balaš, František Hrobský, Martin Gomboš, Tomáš Trojan, Roman Körber či Radim Krechovský. Všem ale vypálil rybník neznámý borec jménem Roman Schmidt z Trialu Psáry. V Chýnově si to byl loni obšlápnout poprvé a letos vyjel se svým endurem tento osmatřicetiletý bývalý trialista jako jediný pokaždé až nahoru. Petrovi Bartošovi se to podařilo „jen“ čtyřikrát a tak se musel spokojit až s druhým místem. V Chýnově umí vždycky dobře zajet i František Hrobský z pořádajícího Motosportu Chýnov. Až na vrchol se dostal třikrát a tak mu i navzdory tomu, že na motorce letos vůbec nejezdil, nakonec patřila bronzová příčka.

Evžen Zadražil
ředitel závodu

Více o akcích najdete také na facebooku jihočeského kulturního serveru Kulturne.com. Staňte se přáteli a mějte přehled o tom, co se děje v kultuře nejen na jihu Čech.


Fotografie


Autor: Lukáš Rešl, text: Evžen Zadražil





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.