PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Skrýchov čeká punkrockový svátek

 Skrýchov čeká punkrockový svátek

Pátek, 14.11.2008 / pozvánka

 

Tři vrcholy české punkrockové scény se v sobotu setkají na podiu skrýchovského Kulturního domu. Koncerty skupin Volant, Punk Floid a Kohout plaší smrt odstartují v 21 hodin.

Pardubická kapela Volant se na české hudební scéně pohybuje jedenáct let, a to především skapunkrockovými krůčky. Ty doplňují humorné texty, které skupině dávají nádech písničkové hudby. Volant se dostali do podvědomí publika především lstí na festivalu plném anarchisticky laděných návštěvníků. Těm se příliš jemná hudba nezamlouvala, a tak kapele nezbývalo než se vylhat. Publiku namluvila, že svůj první hit Sněženky a bledule je nevydanou skladbu od Sex Pistols. Charakteristickým rysem zvuku Volantu je saxofon v rukou Zdeňka Maška, který doplňuje a oživuje jinak klasické kytarové obsazení. V plné sestavě má kapela osm členů. Od roku 1996 nahráli čtyři alba, z nichž za oficiální desky lze ale považovat až poslední dvě Paramo, semtín, pervitin a Točte se pankáčové! Na koncertě už publikum může zaslechnout písně z připravovaného alba Ožeň se Honzo, ožeň se!, které kapela plánuje nahrát na sklonku roku.

Punkrock ze Zábřehu. To je pětičlenná skupina Punk Floid, která má za sebou rovněž téměř desetiletou hudební minulost. Stejně jako Volant mají na kontě čtyři alba a k tomu stejný počet kompilací. Po nedávné vynucené koncertní pauze, kdy se kytarista a zpěvák Vasheek léčil z pásového oparu a angíny, se ve Skrýchově předvedou v plné síle.

Čistokrevní punkáči Kohout plaší smrt z Liberce také nejsou žádnými nováčky. Od roku 1996 nahráli tři alba a na koncertu lze očekávat zejména skladby z čerstvého počinu Duševní výluka. "Momentálně se snažíme o punk, ale jestli s tím neuděláme díru do trenek produkčním velkých gramofonových firem, tak jsme ochotný se přeorientovat na doprovodnou kapelu kterékoliv hvězdě železného nebe. Pro slávu uděláme cokoliv, kromě natáčení videoklipu s obnaženým přirozením," dodává skupina k jejich hudbě na domovských webových stránkách.

Ke Kulturnímu domu ve Skrýchově je opět zajištěn autobusový svoz. Z táborského vlakového nádraží vyjíždí ve 20 hodin. Zpět se vrací 30 minut po skončení akce. Vstupné na koncerty je 130 korun.


Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.