PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Robert Křesťan s Druhou Trávou pokřtí ve Slavii své první DVD. Hledá historii

Robert Křesťan s Druhou Trávou pokřtí ve Slavii své první DVD. Hledá historii

Pondělí, 22.04.2013 / pozvánka

 

Legenda české folk&country scény vystoupí a ve velkém pokřtí své první DVD na pódiu budějovického domu Slavie v úterý 23. dubna. Po dlouhé době Druhá Tráva zahraje v jihočeské metropoli. Vstupenky jsou v předprodeji v síti CBsystem.cz a v Café klubu Slavie. Koncert se koná v rámci nového žánrových večerů Folk&Country ve Slavii.

Skupina Druhá tráva natáčela za přítomnosti kamer loni v listopadu svůj hranický koncert. Na pódium si pozvala i několik hostů: amerického písničkáře a držitele Grammy Petera Rowana, jeho krajana, kytaristu Steva Walshe či česko-irskou zpěvačku Katku Garcíu. Celý večer měl pod taktovkou režisér filmů Co chytneš v žitě nebo Čert ví proč Roman Vávra.

Druhá tráva v čele s Robertem Křesťanem vypustí do světa své první živé DVD na konci jara. Pár týdnů před vydáním se však ještě obrací na své fanoušky s žádostí o pomoc. Koncert, který kapela natočila loni v divadle Stará střelnice v Hranicích, totiž hodlá doplnit o staré fotky, raritní nahrávky a nejrůznější jiné "vykopávky".

"Během prací na třídění bonusového materiálu nás napadlo oslovit fanoušky, zda někde nemají nějaký zapomenutý rozhovor, fotku či bootleg. Obdobným způsobem byla ostatně sesbírána část archivu třeba pro seriál Bigbít. Takže je možné, že z toho vyplavou cenné poklady," říká manažer kapely David Němeček.

Pokud si někdo myslí, že nějakou vzácnost o kapele doma má, může kontaktovat Druhou trávu prostřednictvím facebooku nebo webových stránek. "Tam na nás lidé najdou telefon či email," dodává Němeček.

O kapele

Kapela Druhá tráva vznikla v roce 1991. Od počátku mixuje několik hudebních stylů: bluegrass, folk i rock. Hlavními osobnostmi Druhé trávy jsou zpěvák, skladatel a textař Robert Křesťan společně s banjistou a producentem Lubošem Malinou a fenomenálním hráčem na dobro Lubošem Novotným. Kapela vydala za dvacet let 15 alb v Čechách i USA a je několikanásobným držitelem ocenění APH Anděl v kategorii Folk a Country.

Aktuální koncertní program Druhé trávy zahrnuje průřez tvorby Roberta Křesťana z celé doby existence skupiny s důrazem na skladby z nejnovějších studiových alb Marcipán z Toleda, Shuttle to Betlehem a 1775 básní Emily Dickinsonové.

FOLK A COUNTRY VEČERY VE SLAVII

· 23.4. Robert Křesťan a Druhá Tráva – křest prvního DVD
· 14.5. Výuka country tanců - klasické, historické, square, line, cloging atd.
· 21.5. November 2nd - Hudba vycházející z kořenů tradičního amerického písničkářství, které v sobě spojuje rock, blues a funky. Charakteristický zvuk kapely dotváří výrazný a nezaměnitelný ženský vokál Saši Langošové.
· 23.5. Žofie Kabelková - Jedna z nejvýraznějších písničkářek nastupující folkové generace, zpěvačka a kytaristka, nominována na žánrovou cenu ANDĚL 2009
· 24.-27.7. V rámci letního programu na scéně "Pod Kaštany" chystáme taky folk a country týden
· Podzim – v přípravě koncert Pavla Bobka


Autor: i -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.