PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Pro Fokus se rockovalo. O kolečko víc či míň, bylo jedno! V RJ Baru hrál Dj Flux

Pro Fokus se rockovalo. O kolečko víc či míň, bylo jedno! V RJ Baru hrál Dj Flux

Čtvrtek, 26.09.2013 / fotoreport

 

V pátek 20. září se v malém sále táborské Střelnice hrálo, tančilo i vystavovalo. V rámci benefičního večera pro Fokus Tábor vystoupil Tábor Superstar Band s programem Edge Rock a mladí talenti Werner von Braun. K vidění jsou stále obrazy Jaroslava Hrušky. V music baru RJ v noci roztáčela desky dýdžejská kapacita Dj Flux. Na závěr večera pak dorazili bratři Mwingirové z Tanzánie a rozjeli s dýdžejem nečekaný freestyle jam session. Krásná tečka!

Na Fokus Tábor se v rámci Týdnů duševního zdraví vybralo téměř 20 000 korun. "Akce je za námi, všechny dojmy se již usadily a známe také finanční výsledek našeho snažení. Výtěžek akce byl téměř dvacet tisíc. Tyto prostředky jsme získali prodejem vstupenek na jednotlivé akce a prodejem produktů sociálně-terapeutické dílny a chráněné kavárny v průběhu sobotní akce. Po zaplacení nákladů nám sice nezbylo na koupi auta pro poskytování terénních sociálních služeb, což bylo naše tajné přání, nicméně i tak jsme dosáhli hlavního cíle akce. Významným způsobem jsme se zapojili do celorepublikové kampaně na podporu péče o duševně nemocné a na podporu destigmatizace duševního onemocnění. Dali jsme o sobě vědět a všichni, kdo přišli, si jistě odnesli příjemný zážitek a zároveň si uvědomili, že duševní onemocnění se netýká jen hrstky anonymních lidí. Získali jsme další desítky podpisů pod Petici na podporu Deklarace platformy pro transformaci systému péče o lidi s duševním onemocněním v České republice, které slavnostně předáme v rámci Happeningu za duševní zdraví 9. října v Praze," říká za Fokus Radka Rybáková.

Vyhlášená veřejná sbírka na podporu sdružení pokračuje až do konce října, kdy bude ukončena výstava FOKUSu v Městské knihovně v Táboře.


Fotografie


Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.