PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Natočte film a vyhrajte Černou věž! Diváci navíc mohou pomoci hendikepovaným dětem

Natočte film a vyhrajte Černou věž! Diváci navíc mohou pomoci hendikepovaným dětem

Pondělí, 05.08.2013 / článek

 

 Po celé léto mohou nezávislí filmaři přihlašovat svá díla na Festival amatérských a studentských filmů Černá věž. Na výběr mají z osmi kategorií včetně novinky Filmy pro děti s postižením. Náplní festivalu bude opět promítání přihlášených filmů a Galavečer vítězů s doprovodným programem. Odborná porota, tvořená recenzenty, filmaři, herci nebo pedagogy, zhlédne nominované filmy a vybere z nich jednoho vítěze v každé kategorii. Návštěvníci festivalu svou přítomností i letos přispějí na dobrou věc. Výtěžek ze vstupného poputuje dětem s postižením z Centra Bazalka.

Od 1. července, kdy byla spuštěna registrace, bylo přihlášeno již několik desítek filmů. „Přihlášky pro autory jsou otevřeny do 1. 9. 2013, kromě kategorií velkofilm a téma ročníku, kdy je uzávěrka o měsíc později. Také bychom byli rádi, kdyby se letos přihlásilo více autorů z Jižních Čech. Amatérský film může natočit kdokoli, skoro každý má doma kameru nebo fotoaparát, takže věřím, že opět budeme mít velký výběr a tentokrát i z řad aktivních Jihočechů,“ říká Milan Pleva, ředitel Festivalu ČERNÁ VĚŽ. Přihlašovací formulář a podmínky jsou k nalezení na webu festivalu www.festivalcernavez.cz.

Už se to rýsuje! Šanci má každý!

Realizační tým je v pokročilé fázi příprav třetího ročníku. „Letošní ročník bude obsahovat novinky jak pro autory, tak pro diváky. Autoři mají možnost přihlašovat filmy nově do osmi kategorií. Jednou z nich jsou filmy pro děti s postižením, tedy filmy vhodné k promítání dětem a mládeži s mentálním i fyzickým postižením, jako jsou pohádky, dokumenty, příroda, nebo animované filmy. Jejich sledování může dětem pomoci vyplnit volný čas při nepěkném počasí,“ dodává ředitel festivalu Milan Pleva.

Diváci se na konci listopadu mohou těšit tentokrát na rozšířený čtyřdenní program plný promítacích pásem, doprovodných akcí a galavečera vítězů za přítomnosti filmařů z celé České republiky.

Loňský ročník navštívilo na dvě stě padesát diváků, kteří svým vstupným podpořili děti z Bazalky částkou 11 000 Kč. Galavečera vítězů se účastnilo dvacet autorů, kteří odjížděli z Českých Budějovic nadšení. „Hlavní sobotní galavečer byl ve velkém. Nechybělo vůbec nic. Moc se mi u vás na festivalu líbilo a rád se opět do Českých Budějovic vrátím,“ okomentoval účast na loňském ročníku nominovaný autor David Březina.

Co je festival Černá věž?

Festival ČERNÁ VĚŽ je charitativní festival amatérských a studentských filmů z celé ČR.
Je zakončen Galavečerem vítězů s doprovodným programem a vyhlášením vítězných autorů. Všichni lidé svou účastí přispějí na dobrou věc, neboť celé vstupné putuje Centru Bazalka v Českých Budějovicích, které se stará o děti a mládež od 1 do 26 let se středně těžkým a těžkým mentálním postižením či se středně těžkým a těžkým kombinovaným postižením. Realizační tým je neformálním uskupením aktivních mladých lidí, kteří jsou životem, studiem či prací spojeni s Českými Budějovicemi.


Autor: i -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.