PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Na Kozím Hrádku pokřtí H. U. S.

Na Kozím Hrádku pokřtí H. U. S.

Čtvrtek, 30.04.2015 / článek

 

Letos si připomínáme šest set let, které uplynulo od upálení Mistra Jana Husa. Co o něm vlastně víme kromě toho, že zemřel na kostnické hranici?

Petr Mladý, hrdina knihy H. U. S. je čtrnáctiletý kluk a historie je v tuhle chvíli poslední, co ho zajímá. Rodina se přestěhovala z Prahy do vesnice jménem Hroby a on přestoupil na táborskou školu. Na vypracování referátu o Husovi nemá ani pomyšlení. Víc ho zaměstnává vztek na celý svět, je naštvaný na rodiče, že ho odtáhli z Prahy, a nemá chuť se seznamovat s novými spolužákyni se životem středověkého reformátora. Petr přece nemůže za to, že jeho otce vyhodili z redakce za reportáž, tak proč má trpět v jihočeském vyhnanství?

V pátek 1. května v 16 hodin bude na Kozím hrádku u Sezimova Ústí pokřtená nová kniha pro mládež H. U. S., kterou napsala Klára Smolíková a nakladatelství Kalich ji vydalo s podtitulem Hus úplně světovej. Knihu vtipně ilustroval Lukáš Fibrich. Odborně na ni spolupracoval Richard Vlasák, proto nepřekvapí, že se čtenáři spolu s příběhem čtrnáctiletého Petra dozví mnohé i o životních peripetiích Jana Husa. Přítomný bude také Gerhard Frey-Reininghaus, tajemník pro ekumenu Ústřední církevní kanceláře Českobratrské církve evangelické.

Křest se uskuteční v rámci bohatého programu při příležitosti zahájení turistické sezony. Na Kozím hrádku budou připraveny letové ukázky dravců, vystoupení středověké kapely Dei Gratia, představení virtuální prohlídky modelu Kozího hrádku a už od 14 hodin najdete autory knihy u stánku, kde budou mít pro zájemce nachystané hravé aktivity a zábavné kvízy.
 


Autor: i, dap -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Music Stars ZUŠ Sezimovo Ústí a hosté

Hudba / koncert
Spektrum Sezimovo Ústí
19.04.2024 od 18:00 hod.

 

Večery S – Chansonet, David Šitavanc, Spolektiv

Hudba / koncert / folk, country, bluegrass
Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, České Budějovice
19.04.2024 od 19:00 hod.

 

Yasha 96 + Méta Monde

Hudba / koncert / alternative
MC Orion
19.04.2024 od 20:00 hod.

 

Electric spring disco

Hudba / dj
No signal
19.04.2024 od 21:00 hod.