PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Lipno Fest 2013: Přijeďte si užít letní pohodu s muzikou i filmy na pláže Lipna

Lipno Fest 2013: Přijeďte si užít letní pohodu s muzikou i filmy na pláže Lipna

Čtvrtek, 25.07.2013 / článek

 

Osmý ročník jihočeského festivalu Lipno Fest, který se koná ve dnech 26. až 28. července v Černé v Pošumaví na břehu Lipenské vodní nádrže, představí i letos lákavý line-up složený z víc než zajímavých jmen - ostatně důraz na neotřelost a originalitu vystupujících kapel je dlouhodobě hlavní značkou Lipno Festu. Dočkáte se muziky, filmů, beachvolejbalového turnaje i barmanské show.

Festival odstartuje v pátek 26. července ráno na písečné pláži Windy Point Summer Flair Campem s mistrem světa v barmanském umění flair Nicolasem Saint-Jeanem a jedním z nejlepších českých barmanů Davidem Neumannem.

V pátečním večerním programu v letním kině proběhne přehlídka studentských filmů z Filmové školy Miroslava Ondříčka v Písku, Ateliéru animované a interaktivní tvorby v Plzni a pražské FAMU. V programu najdete hrané filmy nominované na Českého lva (Velkej Honza, Svlíkání), dokumentární filmy i několikaminutové animáky.

Sobota s hudbou


Sobotní hudební program v letním kině a nedělní program na písečné pláži Windy Point nabídne aktuální jména české hudební scény, která začínají být v hudebních kruzích čím dál více skloňována – experimentátoři Vložte kočku, divoce rock'n'rolloví Wild Tides, electro-clashoví The Linings nebo reggae kapela Chaotic. Lipno Fest také nabídne vystoupení skupin, které na sebe upozornili výraznými debutovými studiovými nahrávkami, ale naživo nevystupují příliš často. Electro-akustické duo Sundays on Clarendon Road sklidilo i v zahraničí řadu pochvalných recenzí na EP Walking into Limbo a představí se v nedělním programu na pláži.

O post-rockové kapele Poscards From Arkham se ví více v zahraničí než v Čechách a electro nu jazzová kapela Bitosti předvede na závěr sobotního večera audiovizuální show těsně před vydáním svého dlouho očekávaného alba. Zahraničním hostem festivalu je v letošním roce oceňovaná rakouská experimentální rocková skupina Neonstream, která na festivale předvede materiál na novou desku, kterou na začátku srpna natočí v nedalekém Linzi.

Festival je díky své unikátní poloze na břehu největší vodní nádrže v Čechách ideálním místem pro konání letního kulturního festivalu a zároveň nabízí i řadu doprovodných aktivit. V sobotu v místním jachtingovém klubu proběhne 48. ročník závodu plachetnic Modrá stuha. Přímo ve festivalovém areálu u letního kina mohou návštěvníci vyzkoušet jedno z největších lanových center v republice. V Černé v Pošumaví je hned několik půjčoven jachet, windsurfů, kiteboardů a dalších půjčoven zaměřujících se na vodní sporty. Návštěvníkům festivalu je k dispozici pět kempů a desítky penzionů a hotelů. Vstupné na celý festival je 200 Kč. Podrobnější informace a program na www.lipnofest.com.





Autor: i -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.