PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Koncert Nikagdá nězabuděm - Jde se volit podpoří Vladimír 518, Lucie i SuperStars

Koncert Nikagdá nězabuděm - Jde se volit podpoří Vladimír 518, Lucie i SuperStars

Pondělí, 21.10.2013 / článek

 

Dnes, 21. října, odpoledne začne v Praze na Staroměstském náměstí série koncertů Nikagdá nězabuděm / Jde se volit, akce, kterou její organizátor David Koller chce přimět mladé lidi, aby se v co nejvyšším počtu zúčastnili nadcházejících předčasných voleb do Poslanecké sněmovny. Od 17 hodin vystoupí skupiny Lucie, Chinaski, Pražský výběr, Vladimir 518 Idiot band, zpěvačka Marie Rottrová a účastníci soutěže SuperStar Sabina Křováková, Jaroslav Smejkal.

Na Staroměstském náměstí čeká návštěvníky program až do 22 hodin. Koncerty zmíněných kapel podpoří vstupy mnoha hostů jako zpěvačka Ewa Farná, moderátor Jan Kraus, herečka Bára Hrzanová, zakladatel Protikorupčního fondu Karel Janeček, režisér Jan Hřebejk, publicista Petr Placák, herci Saša Rašilov, David Prachař nebo producent vznikajícího filmu Milada David Mrnka.

„Jsme občanská iniciativa, spojení lidí, kterým není lhostejný stav věcí kolem nás. Apatie a rozčarování jsou velké, ale s nimi to moc nikam nepovede. Nevidíme budoucnost v oživování komunistické zombie, ani v pohybu naší země směrem do Kremlu. Vidíme ji v samostatně myslících svobodných lidech. Prvním krokem je, že půjdeme volit. Neříkáme koho volit, víme ale koho nevolit,“ vysvětluje motiv koncertů organizátor pondělního happeningu David Koller, lídr skupiny Lucie. Vstupné je zdarma.

Na podporu koncertů vznikl také remake skladby ikony české politické písně Karla Kryla Tak vás tu máme, na kterém se podílel kromě Davida Kollera, Dan Bárta, Milan Cais, Michael Kocáb, Vladimir 518, Ben Christovao, Oskar Petr a další. Hudbě dodali nový kabát producenti Mike Trafik a Marta Minárik. Na tuto skladbu vznikl také videoklip, který za jediný týden nasbíral přes 50 tisíc zhlédnutí. Pokud jste ho neviděli, můžete se podívat zde: http://youtu.be/AARr_cfkEGE

Iniciativa „Nikagda nězabuděm“ se obrací s výzvou na mladé lidi, a na ty kdo váhají, aby šli k volbám. „Pojďme volit“ je název jednoho z prvních videovzkazů, který pro kampaň namluvil její organizátor David Koller. „Je dobré, vyjádřit se nějakým způsobem k tomu, co nás tíží a to nejlépe při volbách,“ vysvětluje.

Uvědomění přichází pozdě

Součástí kampaně „Nikagda nězabuděm“ je také putovní šňůra happeningů „Leporelo obludnosti komunismu“, která poputuje po českých městech nebo nový web www.cechy.ru, na kterém se denně objevují vzkazy známých osobností, studentů a dalších přispěvatelů. 

„Tady v téhle zemi se vždy každý diví až ex post, až když nějaká tragédie nastane. A pak nadává. Proto reagujeme předem, snažíme se lidi oslovit a apelovat,“ doplňuje Petr Marek, mluvčí hnutí Bez komunistů.cz. 

Karel Janeček z Nadačního fondu proti korupci zdůrazňuje: „Za extrémně důležité považuji, aby k volbám přišlo co nejvíce lidí. Aktivní účast ve volbách je nutnou (avšak nikoliv postačující) podmínkou pro kvalitní fungování demokracie. Další nutnou podmínkou je možnost výběru kvalitních kandidátů. Bohužel lepší výběr politiků nám zajistí až kvalitní, spravedlivý volební systém.“

„Půjde o to, abychom upozornili všechny lidi, kteří mohou volit, aby šli volit, aby se na to nevykašlali. Když chodí volit jen zlomek lidí, tak se tomu neříká demokracie, ale bramboračka,“ doplnil další člen skupiny Lucie Robert Kodym.

PROGRAM
16:30 otevření, hraje DJ
16:58 video Nikagda nězabuděm - Tak vás tu máme
17:00 Jaroslav Smejkal
17:10 Hithit video o filmu Milada
17:30 vystoupení Vladimira 518 s jejich hosty
18:10 klip Jsme v prdeli a host Karel Janeček
18:40 koncert Chinaski
19:20 klip Tata Boys, moderátoři Tata boys, host Oskar Petr a Matěj Ruppert
19:50 koncert Pražský výběr
20:35 klip Nightwork
21:05 Lucie a hosté (Lenka Dusilová, Nightwork, Michal Ambrož)
21:45 společná písnička "Tak vás tu máme" D. Koller + hosté

 


Autor: i -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.