PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Emoce rozehřály Orion

Emoce rozehřály Orion

Sobota, 17.05.2008 / fotoreport

 

TÁBOR - Čtvrteční koncert pražské indierockové skupiny Bugmen a písničkáře Václava Havelky coby Selfsbrushe v táborském klubu Orion připomínal počasí venku. Energickou a ohnivou hudbu mladíků zchladil klidný folk.

Bugmen to hned z kraje koncertu vzali od podlahy a diváky lehce rozhoupali. Trochu je ale vykolejila prasklá struna kytaristy a zpěváka Mártyho. Po několika minutové pauze mu v rámci urychlení kytaru zapůjčil V. Havelka a jelo se dál. Odměřený pocit z jejich vystoupení už ale bohužel zůstal.

Čtyřčlennou partu po hodině vystřídal zpěvák a kytarista Selfbrush. Táborské publikum ho zná, a tak mu bylo plnou podporou. Havelkův zpěv plný vibratových vlnek dokreslil táhlými tóny David Babka z Prahy - třicetiletý hráč na pedal steel kytaru (kombinace havajské kytary a harfy), který hrál několik let s country kapelou Greehorns. A že jim to spolu šlo! Zvuk linoucí se z pódia dostal ještě více emocí a kompletnosti.

D. Babka nyní bude hrát s táborskopražskou skupinou Please the Trees, v niž V. Havelka zpívá a hraje. Při čtvrtečním Selfbrushově vystoupení dokonce členové kapely na skladbu Wrong Along přišli zahostovat a dali tak asi padesátičlennému publiku ochutnat, o co že to vlastně půjde. V této sestavě by se měli Please the Trees v Táboře představit na červnovém Planet festivalu.

"S Vaškem jsme hráli před dvěma lety a odehráli spolu sezonu. Pak si ale udělal sólový projekt Selfbrush. Nyní mě oslovili Please the Trees a budu s nimi hrát celé léto. Dnes to byla taková zkouška a myslím, že jsem to dost kazil," hodnotil sebekriticky D. Babka po koncertu. Ale nekazil, Davide, nekazil....


Fotografie


Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.