PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Dvacetiletí slaví Horkýže Slíže koncerty s velkolepou show. Navštíví i Jindřichův Hradec

Dvacetiletí slaví Horkýže Slíže koncerty s velkolepou show. Navštíví i Jindřichův Hradec

Pátek, 22.03.2013 / zpráva

 

Kapela Horkýže Slíže vyrazila na největší tour ve své historii. Chystají se se svými fanoušky v Česku i na Slovensku oslavit 20 let na hudební scéně. Přestože nitranský punkrockový kvartet je znám smyslem pro humor, nadsázkou a recesí, přípravy na tour bere se vší vážností. Setlist koncertu nabídne přes 25 písní ze všech etap historie skupiny, zavítají s ním v sobotu 23. března do jindřichohradeckého KC Jitka. Start je v 19.30 hodin.

Rovnocennou složkou koncertu se stane také originální scéna, využívající řadu nejnovějších technických zařízení, možností a fines. V největší halové verzi bude použit rozsáhlý světelný park čítající na 150 různých reflektorů, efektů a dalších prvků i dvě pohyblivá projekční plátna. Scéna fanoušky zavede mimo jiné i do katedrály, ale hlavním motivem budou zvětšené prvky z kouzelného VW karavanu, který se objevil na přebalu posledního desky St. Mary Huana Ganja.

Kapela chce fanoušky svézt krajinou své historie a písniček a pozve je proto symbolicky na palubu své dodávky. Reálnou trasu velkého turné pak pojede na 11 vozů včetně dvou kamiónů s technikou a celý tým bude čítat dohromady kolem 35 lidí různých profesí. Jedním z vrcholů české části turné bude 27. března koncert v pražské Incheba Aréně, šňůra však bude pokračovat až do června.

„Na toto turné se kapela pilně připravovala téměř dva roky, aby oslavila oválné úctyhodné 20. výročí, ke kterému vydala zároveň nové album. Skupina vznikla v době rozpadu Československa a vzniku našich dvou republik a tak fakt, že turné se jede napříč Českou i Slovenskou republikou, jasně symbolizuje, že nejen v muzice pro nás hranice vždy byly, jsou a budou pouhou fikcí…,“ vysvětluje Petr Fořt z agentury Ameba Production, která celé turné připravila.

Stěžejním tématem koncertní scény je stařičký mikrobus VW, který dodnes symbolizuje 60. léta a éru hippies. „Snažili jsme se, aby si návštěvník koncertu připadal jako kdyby cestoval v tomto úžasném autě, vrátil se se Slíži tak o 40-50 let nazpět a cestoval například na Woodstock. I proto se na scéně objeví během koncertu spousty dekoračních prvků připomínajících tuto jízdu. Namátkou třeba starý retro „kazeťák“ namísto praktikáblu pod bicí soupravu, zpětná zrcátka, která poslouží jako projekce, stejně tak jako obří zadní projekce ve tvaru předního skla a jiné vychytávky. Čím větší prostor budeme mít k dispozici, tím více dekorací se použije a tím lépe vše vyzní dle našich představ. I proto doporučujeme nenechat si ujít zejména halové nebo open air koncerty“, dodal Fořt.  

Na turné kapelu doprovází slovenská kapela Dilemma a se Slíži spřátelená česká zpěvačka GyGy se svým rockovým projektem. Zatímco Dilemma (www.dilemma.sk) košického zpěváka, skladatele, textaře, kytaristy a violoncellisty, ale také organizátora Jána Spišáka je na Slovensku již prověřenou hodnotou, mladá česká zpěvačka GyGy je teprve na startu slibné kariéry (www.gygy.cz). Oba interpreti nejen podpoří Horýže Slíže svými samostatnými bloky, ale s headlinerem večera se na pódiu setkají a zahrají i společně.

Vstupné na koncert je 280 korun na místě. 


Autor: dap -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.