PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Dramatický závod kachniček přinesl desetitisíce. Ty pomohou handicapovaným

Dramatický závod kachniček přinesl desetitisíce. Ty pomohou handicapovaným

Pondělí, 17.06.2013 / fotoreport + článek

 

V neděli 9. června se na vodáckém kanále Lídy Polesné v Českém Vrbném konal další ročník benefičních závodů Grand Prix kachničky 2013. Zakoupením startovních čísel kachniček lidé pomáhali sdružením I MY a APLA JC, která pečují o handicapované lidi. Vybrala se částka 90 791 korun. 

Polovina této částky bude využita soběslavským sdružením I My na ranou péči, kterou poskytuje 35 rodinám dětí s postižením v jihočeském kraji. Posláním rané péče je podpora rodiny a podpora vývoje dítěte. Jedná se o terénní službu, kdy odborná poradkyně navštěvuje dítě a učí ho. Druhá polovina sumy pomůže zajistit služby pro klienty asociace pomáhající lidem s autismem – táborského sdružení APLA Jižní Čechy.

„Je to úžasná částka a přestože možná někteří nezískali cenu, kterou si mohli odnést, tak vyhráli - nabídli pomoc. Za to patří díky. Největší poděkování patří manželům Verboon, majitelům Hřiště BezBot, kteří jsou hlavními sponzory a organizátory těchto netradičních benefičních závodů a již druhým rokem závod a sbírku pro nás a Aplu pořádají,“ říká Klára Csirková z I My.

Závod kachniček malých i velkých měl odstartovat ve 14 hodin. Krásné počasí však na chvíli přerušila bouřka a komplikace nastaly také v cíli, kde se kvůli silnému proudu nedařilo natáhnou sítě zachytávající kachničky. „Start byl proto o pár chvil odložen. Přesto doufáme, že si většina majitelů svých kachniček závod užila. Bylo to slyšet na jejich fandění a smíchu!“ popisuje Klára Csirková.

Nejdříve odstartovaly kačenky malé, kterých bylo na trati více než 1 400. Některé propluly bez potíží a rychle přes všechny překážky, jiné se točily v bubnech dlouhé minuty. Novinkou letošního ročníku byl závod velkých nafukovacích kachen. Do divoké vody je pustilo deset majitelů.

„Metrové závodnice se na vodě náramně vyjímaly a jejich závod byl hodně napínavý. Majitelé těchto obryň přispěli na sbírkové konto závodu tisíci korunami a po závodě si mohli svou přebornici odnést, ustájit doma a připravit ji na příští ročníky,“ říká Csirková. Celou půli závodu vedla kačenka Filipa, těsně před cílem se však zatočila ve víru a předjela ji kachna společnosti Angločeská. Svému týmu vyhrála 2 000 korun slevu na vstup do adrenalinparku a minigolfu v Hluboké nad Vltavou. I další závodníci pak získali věcné ceny.

„Jsem nesmírně ráda za to, že byl závod zábavný a že se lidé zapojili do fandění a skandování. Doufám, že se rodí nová tradice a děkuji všem, kteří pomohli s přípravami, anebo přispěli koupí své závodní "kačenky" do sbírkového konta. Sbírka je registrovaná jako "veřejná", to znamená, že musíme a rádi doložíme využití všech prostředků, které se na jejím účtu shromáždily. Velmi nám záleží na tom, aby lidé získali zpět důvěru, že pomáhat se vyplácí a že je stále mnoho lidí a organizací, které hrají fér,“ dodala Klára Csirková z I My.

Upozornila, že pokud někdo odešel před vyhlašováním výsledků, je možné se o výhře informovat na webových stránkách hlavního pořadatel, Hřiště BezBot.

Přidejte si Kulturne.com na facebooku a mějte přehled o kultuře a soutěžích nejen na jihu Čech! www.facebook.com/Kulturnecom


Fotografie


Autor: David Peltán





Barokní dvůr Borotín pokračuje v rekonstrukci a prosí o pomoc

Další ročník soutěže neziskových organizací Máme vybráno, která se zaměřuje na obnovu památek, odstartoval. V prvním kole jde o to, kdo vyhraje krajské kolo a postoupí do celorepublikového finále. Do klání se letos opět zapojil i Barokní dvůr Borotín, který majitelé postupně zachraňují před zchátráním a po celý rok se v něm snaží dělat kulturně-společenské akce por dospělé i děti. Hlasování probíhá do 31. května, takže pokud máte chuť podpořit obnovu Barokního dvora Borotín, hlasujte ZDE

Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Walda Gang & Tlustá Berta

Hudba / rock
KD Písek
26.04.2024 od 20:00 hod.

 

Bratři Orffové

Hudba
Divadlo Oskara Nedbala Tábor
26.04.2024 od 19:00 hod.

 

Svišti v orchestřišti: Koncert na cestu na poštu

Hudba / koncert
Městská knihovna Tábor, Jiráskova 1775, 390 01 Tábor
26.04.2024 od 16:00 hod.

 

folk mezi řekami - jen tak tak a dobrý ročník

Hudba / koncert
Kulturní dům Veselí nad Lužnicí
26.04.2024 od 18:00 hod.