PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Derniéra výstavy provokatéra Martina Řepy v  Portyči ukáže i holé zadky

Derniéra výstavy provokatéra Martina Řepy v  Portyči ukáže i holé zadky

Pátek, 21.06.2013 / pozvánka

 

Před ukončením výstavy Provokace autor opět zorganizoval osobité rozloučení s výstavními prostory písecké galerie. Na programu jsou opět Řepovy performance, projekce a hudební vystoupení přizvané kapely 2 Generations, doprovázené synchronní projekcí.

Protivínský tvůrce Martin Řepa (* 3.9.1970 Strakonice) člen Klubu vodňanských výtvarníků a Prácheňské umělecké besedy, se od dětství věnuje kresbě a malbě, sedm let navštěvoval Základní uměleckou školu ve Vodňanech, později soukromé hodiny u malířky Ley Dočekalové v Českém Krumlově.

Mezi jeho aktivity patří otevření soukromé obrazové galerie ve Vodňanech, pracoval jako správce sbírek a kurátor výstav ve vodňanské Městské galerii. V poslední době je prioritní formou jeho vyjádření performance a happening, na kontě má několik happeningových akcí: Chodící obrazy, To si snad děláte kozy! a Záznam nohou. Jeho nejčerstvější aktivitou je probíhající happening Máme holé zadky, v jehož rámci sbírá fotografie pozadí spřízněných resesistů, nespokojených s politickou situací.

Rodinné duo z Třebkova u Písku 2 Generations je původem pražská formace, po emigraci do jižních Čech před několika lety již stále více sepjaté s tímto regionem. Jejich tvorba čerpá především z hudebního odkazu rockového dění 70. let, od kdy je starší z dvojice, Petr Hejna otec, coby muzikant a skladatel aktivní. A právě vod poloviny 70. let používá jako další složku vyjádření obrazovou projekci, oproti dnešním technologiím pochopitelně stavěnou především na promítání diapozitivů. Dnešní možnosti počítačového zpracování umožňují dokonalé sladění vizuální složky s hudbou a textem, jak je patrné z klipů. A v projekci rozhodně nebudou chybět lepé dámské zadečky, motivované spíše estetickou stránkou, nežli paralelou s heslem Máme holé ruce!

Video: http://www.youtube.com/watch?v=j1vamYXqLq4

Jeho syn, Petr ml., již autentickým hippie vzhledem deklaruje upřímnost k časům poctivého psychedelického rocku a pozdějšímu art rocku.

Akce se koná v sobotu 22. června začíná v 16 hodin v  galerii Portyč, spravované Centrem kultury Písek.


Autor: Petr Hejna





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.