PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Budějovice mají nový klub. Dveře protiatomového krytu otevře i Philip TBC

Budějovice mají nový klub. Dveře protiatomového krytu otevře i Philip TBC

Pátek, 07.11.2014 / článek

 

V pátek 7. listopadu se otevřou masivní železobetonové dveře, které uzavírají starý kryt civilní obrany v ulici Vodní v Českých Budějovicích. V něm několik Budějovičáků od jara pracovalo na jeho proměně v kulturní centrum. Někteří ho znají, protože už zde fungují Zkušebny.com, kde mohou kapely zkoušet bez toho, aniž by někoho rušily. V pátek v 19 hodin však dojde ke spuštění projektu Kryt, díky němuž prostor ožije kulturními akcemi. První z nich bude v rytmu drum&bassové hudby a kromě budějovických interpretů tu zahraje Dominik Beets, Sukulent sound a Philip TBC.  

"Starý protiatomový Kryt v Budějovicích jsme předělali na kreativní prostor, kam nepronikne signál vysílačů a kultura tu přežije i apokalypsu. V pátek zahájíme proces jeho otevření první akcí a ukončíme tak embargo, které na něj bylo uvaleno,"
zvou pořadatelé. 

Díky dokonalému odhlučnění podzemního Krytu a umístění na okraji centra za Viaduktem nebude akce nikoho rušit, i když hudba tu dle pořadatelů pojede naplno až do svítání. Výzdoba kulturního prostoru bude jasná, industriální

Hned na začátku páteční akce se mohou návštěvníci přihlásit na DJ workshop s Dominikem Beets. Následovat bude koncert kamenických world music - funk - rap drum&bassových šamanů Sukulent sound. Po půlnoci se zdi Krytu pokusí provalit vlny z gramofonů Philipa TBC. Dalšími hráči budou Fury a Loky. 

Vstupné na akci bude do 22 hodin zdarma, poté zaplatíte 100 korun. 

"Bunkr byl postavený byl v roce 1983, ale dlouho ležel ladem. V roce 2002 se částečně zrekonstruoval, ale chátral, protože se vůbec neužíval. Sdružení Kultura pro mládež, které provozuje Zkušebny.com, má od města Kryt pronajatý," vysvětlil Jiří Vrba, programový ředitel Krytu. 

Od Viaduktu vás ke Krytu dovedou šipky. GPS souřadnice Krytu jsou 48°58.81673'N, 14°29.37405'E. Více se dozvíte na facebookové události


Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Music Stars ZUŠ Sezimovo Ústí a hosté

Hudba / koncert
Spektrum Sezimovo Ústí
19.04.2024 od 18:00 hod.

 

Večery S – Chansonet, David Šitavanc, Spolektiv

Hudba / koncert / folk, country, bluegrass
Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, České Budějovice
19.04.2024 od 19:00 hod.

 

Barbar Punk + Piknik

Hudba / koncert / punk
rockle
19.04.2024 od 20:00 hod.

 

Vyhonit ďábla

Ostatní / setkání
Městská knihovna
19.04.2024 od 18:00 hod.