PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Armáda vtrhne na Táborsko. Bude se prezentovat bojem, olympioniky i výstavou

Armáda vtrhne na Táborsko. Bude se prezentovat bojem, olympioniky i výstavou

Pondělí, 09.09.2013 / zpráva

 

 Od pondělí 9. září do pátku 13. září 2013 se v Táboře uskuteční k letošnímu 20. výročí Armády České republiky prezentační akce Týden s armádou. V sobotu 14. září 2013 bude program pokračovat v Chýnově, kde se koná setkání s armádou a složkami Integrovaného záchranného systému (IZS).

Slavnostní zahájení proběhne v pondělí 9. září v 18 hodin v Divadle Oskara Nedbala za účasti ministra obrany Vlastimila Picka, starosty města Tábor Jiřího Fišera a velitele posádky Tábor plukovníka Romana Bise. Při této příležitosti zahraje Big Band Ústřední hudby Armády České republiky.
V tento den v 16 hodin se také v galerii U Radnice uskuteční vernisáž vítězných kreseb dětí z táborských mateřských škol na téma „Armáda očima dětí“.

V úterý 10. září a ve středu 11. září (8.15-13 hodin) se dětem představí profesionálové ze 42. mechanizovaného praporu a z Vojenské policie v prostorách Posádkového domu armády Tábor, areál kasáren „XYZ“. Na programu jsou statické ukázky vojenské techniky a vybavení. Návštěvníci se mohou těšit především na ruční zbraně, různé varianty kolového bojového vozidla Pandur, pohotovostní techniku, motocykly a Land Rovery Vojenské policie. Chybět nebudou ani technické prostředky elektronického boje (pasivní sledovací systém Věra) a velkým lákadlem budou dynamické ukázky, kde se představí kynologická služba a pyrotechnická jednotka Vojenské policie.

Ve středu od 17 do 19 hodin proběhne na Žižkově náměstí autogramiáda sportovců ASC Dukla, kteří budou předávat ceny vítězům běžecké soutěže pro dospělé i děti.

Ve čtvrtek 12. září budou příslušníci 42. mechanizovaného praporu a Vojenské policie prezentovat školákům své zkušenosti ze zahraničních operací. Dále armáda předvede historické zbraně ze sbírek Úseku oprav Jaroměř a statické ukázky vojenské techniky. Aktivní zálohy AČR se představí prostřednictvím Krajského vojenského velitelství České Budějovice.

V pátek 13. září je pro širokou veřejnost v kině Svět připravena projekce filmu Nickyho rodina režiséra Matěje Mináče, která vypráví o osudech Wintonových dětí zachráněných těsně před 2. světovou válkou. Vstup je zdarma.
Ve stejný den proběhne ve střeleckém klubu Čekanice střelecká soutěž pro smíšená družstva základních a středních škol z Tábora a vojáků z táborské posádky.

V sobotu 14. září pokračuje Týden s armádou v Chýnově, kde proběhne setkání s armádou a složkami IZS a na kterém kde bude prezentována technika, výstroj a výzbroj, statické a dynamické ukázky vojenských útvarů a zařízení regionu.
V průběhu celého týdne bude probíhat výstava „20 let AČR“ v areálu kasáren „XYZ“ Tábor a výstava kreseb předškoláků ze soutěže Armáda očima dětí v galerii U radnice.


Autor: i -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.