PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Dan Bárta & Illustratosphere přivezou na jih Čech Němou éru. Zazní skladby ze všech desek

Dan Bárta & Illustratosphere přivezou na jih Čech Němou éru. Zazní skladby ze všech desek

Neděle, 17.03.2024 / článek

 

Patnáct koncertních sálů napříč republikou navštíví během března a dubna Dan Bárta s Illustratosphere v rámci pokračující Němá éra tour. V pondělí18. března od 19 hodin vystoupí i v táborském Divadle Oskara Nedbala, 10. dubna pak v krumlovském Městském divadle a 18. dubna v Městském divadle Prachatice.

Názvem Němá éra turné odkazuje na stejnojmennou skladbu z debutového alba Illustratosphere (2000), spolu s druhou deskou Entropicture (2003) ji hudebníci vydali v remasterované reedici. Oba tituly jsou tak poprvé k dostání také na vinylu. Čerstvou novinkou jsou navazující alba Animage (2008) a Maratonika (2013), jenž vycházejí remasterovaná na CD koncem března, fanoušci vinylů si na ně počkají do podzimu tohoto roku.

„Během koncertu vždy anoncuji, že jsme s kamarády přivezli naše desky, což bude probíhat i během tohoto turné s reedicemi prvních alb. Většinou vše probíhá tak, že slezu z jeviště, stihnu na sebe hodit suché triko a běžím do předsálí, kde podepisuju, co si lidé koupí. Někdy, když na místě spíme, je občas fajn stoupnout si na chvíli k baru a prohodit s lidmi pár slov, to jo,” říká o setkávání s fanoušky po koncertech držitel deseti Cen Anděl za Zpěváka roku a jedné v kategorii Zpěvák čtvrtstoletí Dan Bárta.

Spolu s Bártou tvoří současnou stálou sestavu kytarista Miroslav Chyška, kontrabasista a baskytarista Robert Balzar a klávesista Filip Jelínek. Čtveřice se na pódiích setkává také v rámci působení v kapele J.A.R. Od roku 2014 zastává post bubeníka Illustratosphere slovenský hudebník Martin Valihora.

Předprodej vstupenek na koncerty nejdete zde.


Autor: i-, dap





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.