PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Čeští zápasníci změří síly s Polskem. Noc bojovníků letos pomůže dětem s rakovinou

Čeští zápasníci změří síly s Polskem. Noc bojovníků letos pomůže dětem s rakovinou

Úterý, 12.12.2023 / článek

 

V sobotu 16. prosince se na jihu Čech koná devátý ročník Noc bojovníků. V sále táborského Hotelu Palcát tak vyroste ring, v němž své síly změří boxeři České republiky s reprezentanty z Polska. Třináct zápasů se letos odehraje v olympijském boxu a po delší době také v kickboxu. Galavečer začne v 18 hodin a bude opět benefiční. Letos se pořadatelé z domácího klubu KBC Tábor rozhodli pomoci onkologicky nemocným dětem. 

„Noc bojovníků bude výjimečná tím, že jsme sestavili mezinárodní startovku Česko vs Polsko. Náš tým KBC Tábor porovná síly s polským týmem s Premyšlu. Jelikož se svými svěřenci jezdím hodně po turnajích v Evropě, aby šli výkonnostně a boxersky nahoru, tak mě napadlo oslovit svého kamaráda a trenéra z polského klubu, se kterým se na turnajích potkáváme. My přijali jeho pozvání na turnaj, který pořádal minulý rok, tak jsem pozvání opětovali. Dohromady bude 13 zápasů," vysvětluje trenér, bývalý boxerský reprezentant a pořadatel David Kubíček. 

„Samozřejmě bych rád vypíchl zápasy našich svěřenců, kteří se opravdu usilovně na galavečer připravují. V podstatě k tomu směřuje jejich sezónní příprava. Mezi nejzkušenější patří zápasníci Jakub Hospr, který se dobře umístil na Mistrovství ČR, a Josef Dubský. Dále kvalitní boxer Rafael Hanciuta z oddílu SK box Mělník, který má také významné umístění na naší boxerské scéně. Největší "štípačky" očekáváme právě mezi těmito boxery. Táborští mohou fandit také Vladimíru Polanskému, který už má také bohatější zkušenosti. Návštěvníci uvidí také juniory Tobiáše Aleksandrova, Rostislava Bučka a nejmladšího účastníka Marka Homolu. Nepřijdou také o ženské duely, které obsadí Simona Bažantová a Barbora Maxová," prozradil pořadatel. 

Akcí provede "Pán Kolen", šampion Robert Kurka, který bude mít letos moderátorskou posilu. O hudbou se postará nizozemský rockový a punkový zpěvák Tim Steinford. Na akci dorazí také šampionka organizace WBC a mistryně světa Fai Phannarai Netisri a další. 

„Tento rok náš dobročinný projekt nese název Onkobojovníci. Pomoc tak bude určena pro nadační fond P3tule, jenž se zaměřuje na pomoc dětem, kteří bojují s rakovinou," říká Věra Kubíčková, trenérka klubu KBC Tábor, který má za dvanáct let působení 160 členů. Velkou část pak tvoří děti. 

„Zaměřujeme se na vývoj amatérských a profesionálních sportovců, kterým obětujeme mnoho času doma i v zahraničí. Naše tělocvična jede aktuálně šest dní v týdnu. Každý rok je pro nás náročné, ale zároveň skvělé postavit galavečer, jako je Noc bojovníků v Táboře. Stále si myslíme, že tento sport do Tábora patří a tady chceme ukazovat ty nejlepší výsledky. Nikdy tu box nebyl, tak jsem rád, že jsem první, kdo tu rozjel novou éru a snad to bude mít budoucnost a dějiny. Děkujeme všem, co při nás stojí a klub podporují. A snad se nám do budoucna poštěstí a budeme tu mít kvalitní zázemí pro bojové sporty," dodal David Kubíček.  

Vstupenky na Noc bojovníků Tábor jsou v předprodeji za 399 korun v gymu KBC Tábor, na recepci Hotelu Palcát nebo mailu kbctabor@email.cz. Na místě budou stát vstupenky 500 korun. 


Autor: David Peltán


Téma: Sport





Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.