PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Mistrovství ČR v atletice se vrací na jih Čech. Tábor čeká hvězdný víkend

Mistrovství ČR v atletice se vrací na jih Čech. Tábor čeká hvězdný víkend

Čtvrtek, 27.07.2023 / článek

 

 Během posledního červencového víkendu (29.-30. 7.) bude hostit nově zrekonstruovaný stadion Míru v Táboře vrcholnou atletickou akci domácí sezóny – Mistrovství České republiky mužů a žen. Národní šampionát se vrací do Tábora již po čtvrté (2008, 2013, 2016, 2023). Atraktivním zpestřením bude páteční koncert Peshata a Swingband Tábor na Sokolské plovárně Jordán. Nebude chybět ani fanzóna s Atletikou pro děti či fotokoutkem.

Ani letos nepůjde jen o tituly a medaile, ale také o možnost kvalifikovat se na srpnové Mistrovství světa v Budapešti ať už splněním ostrého limitu či vylepšením pozice v rankingu. Zároveň už MČR spadá do kvalifikačního období (start 1. 7. 2023) na Olympijské hry v Paříži 2024. Je tedy více než jasné, že půjde o hodně a diváci se tak mohou těšit na celou řadu elitních českých atletů. Diváci mohou přijít podpořit i táborské mládežnické talenty Manuel Lurdes Glorii a Petra Svobodu, jež jsou spolu s Jakubem Vadlejchem tváří letošního MČR.

Pevně věříme v start českých atletických es jako je Jakub Vadlejch, Kristiina Mäki, Tomáš Staněk, Pavel Maslák, Nikola Ogrodníková, Jan Veleba, Zdeněk Stromšík, Radek Juška a řada dalších. Bude k vidění další národní rekord v Táboře? Již jsme toho byli svědky v roce 2018, když při Velké ceně Tábora zaběhl Zdeněk Stromšík český rekord, který je platný dodnes.

Tým Atletiky Tábor srdečně zve všechny příznivce atletiky na tento sportovní svátek. Nenechte si ujít vrchol sezony, přijďte fandit a užít si s námi skvělou atletickou podívanou.

Vstupenky na tribunu jsou k dispozici v předprodeji na webu www.ticketportal.cz za 120 Kč na sobotu a za stejnou cenu i na neděli. Vstupenky na stání budou k prodeji pouze na místě za 50 Kč/den. Děti do 15 let a senioři nad 70 let mají vstup mimo tribunu zdarma.


Fotografie


Autor: -i-


Téma: Sport





SMUTÉNKA: Zemřel hudebník Vojtěch Havel

 SMUTÉNKA: Ve 62 letech zemřel v pondělí 21. října hudebník - violoncellista a pianista Vojtěch Havel z dua Vojtěch a Irena Havlovi. Držitelé Českého lva měli tento týden vyrazit na turné k novému albu Four Hands a měli se zastavit také v Jihočeském kraji v Divadlo Oskara Nedbala Tábor a Biograf Kotva... "....vystudoval Státní konzervatoř v Praze obory violoncello a klavír (1984). Hudbě se věnoval i nadále se svou manželkou Irenou Havlovou a forma jejich spolupráce byla natolik těsná a harmonická, že se nadále dá hovořit již pouze o manželech Havlových jako o jednolitém uměleckém subjektu." (dap)

Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Mr. Bowie - nemoc - přesunuto

Hudba / koncert / rock
Spektrum Sezimovo Ústí
24.10.2024 od 19:00 hod.

 

Viktor Špaček: Čistý, skromný život

Ostatní / autorské čtení
Městská knihovna Tábor, Žižkovo náměstí 10, Tábor
24.10.2024 od 18:00 hod.

 

Hubert Huber – Neue Medien

Výstava / obrazy/grafiky/video
Galerie U Radnice
24.10.2024 - 12.01.2025 od 10:00 hod.
vícedenní akce

 

Střípky z floridské přírody

Ostatní / Barevný čtvrtek
Divadlo Oskara Nedbala Tábor
24.10.2024 od 19:00 hod.