PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Sziget festival doplnil program. Přibyli Mumford & Sons, Lorde, Macklemore a další

Sziget festival doplnil program. Přibyli Mumford & Sons, Lorde, Macklemore a další

Středa, 15.03.2023 / článek

 

Sziget festival, jeden z největších a nejrozmanitějších evropských festivaůl, oznámil nové vystupující, kde září jména Mumford & Sons, Lorde a Macklemore. Připojí se tak na hlavním podiu k Billie Eilish, Davidu Guettovi, Florence + The Machine a Imagine Dragons. Dalšími zajímavými novinkami programu jsou Loyle Carner, Caroline Polachek, Bonobo, Tale Of Us, girl in red, Yung Lean, Arlo Parks, Confidence Man, The Aces, Lucie Antunes, Coloray, SG Lewis, Sleaford Mods, Ben Böhmer (live), Son Mieux, Giant Rooks, I Hate Models, 999999999, Herrensauna XXL, Shlømo nebo TxC. Sziget se letos koná od 10. do 15. srpna v centru maďarské metropole.

"Seznam headlinerů je kompletní a denní vstupenky jsou již k dispozici. Kromě již dříve oznámených headlinerů, tedy Billie Eilish, Davida Guetty, Florence + the Machine a Imagine Dragons se k line-upu nedávno připojili Mumford & Sons, Lorde a Macklemore a na různých pódiích je ohlášeno více než 30 dalších mezinárodních interpretů,” říká hlavní organizátor Szigetu Tamás Kádár.

Sziget 2023 přináší nové headlinery, mezi nimiž nechybí britská folkrocková kapela Mumford & Sons, která doplňuje program o hity jako I Will Wait a Little Lion Man. Lorde se letos opět vrací na pódia a pokračuje v turné ke své desce Solar Power a v jeho rámci se chystá ovládnout i hlavní scénu Szigetu. Hvězda ze Seattlu a držitel Grammy Macklemore po čerstvém vydání nového alba Ben chystá také koncertovat a jeho show na Szigetu bude jedním z vrcholů turné po Evropě.

K programu se připojí i londýnský rapper Loyle Carner, který vystoupí se svým novým albem Hugo, vydaným loni. Kromě toho se představí také americká zpěvačka Caroline Polachek s deskou Desire, I Want to Turn into You nebo švédský rapper Yung Lean, který je ​​považován za jednu z nejvlivnějších postav rané éry cloudového rapu. Vedle nich se na Sziget vrací stálice elektronické scény, producent Bonobo. Vycházející hvězdou techno scény jsou naopak Tale Of Us, které předchází pověst intenzivních setů a nejlepších party. Dalším uznávaným duem, které je připraveno rozproudit pódium, jsou post-punkoví Sleaford Mods.

Návrat umění a festival s redukcí prachu

Kromě hudebního programu vyzdvihl Tamás Kádár tři důležité novinky letošního festivalu: "Na Sziget 2023 se vrátí instalace Art of Freedom, jehož cílem je dodat rozmanitému světu Ostrova svobody vizuální sílu prostřednictvím výrazných, myšlenkově podnětných a ohromujících uměleckých děl a prostorových instalací. Sanitární bloky budou kompletně obnoveny, z festivalu zmizí téměř všechny mobilní toalety, které nahradí kontejnery se splachovacími záchody. V loňském roce se v důsledku neobvyklého sucha vyskytly problémy s prachem, letos podnikáme kroky na několika frontách, abychom zajistili, že se to nebude opakovat. Na konci loňského roku jsme 'ozelenili' náš ostrov, čímž jsme odstranili nedostatky v travnaté půdě způsobené vysycháním. Pracujeme na tom, aby se podobná událost neopakovala a abychom v případě sucha mohli zajistit průběžné zavlažování vodou z Dunaje. Kromě toho v celém areálu festivalu používáme novou protiprašnou úpravu, jejíž podstata spočívá v tom, že využívá vlhkosti vzduchu k vytvoření mírně zavlažené vrstvy na zemi - tím zabraňuje pronikání prachu do ovzduší."

Sziget je víc než hudební festival - díky bohatému programu. Na více než 50 scénách festivalu se koná řada působivých uměleckých performancí, kabaretů, komedií, diskuzí o sociální spravedlnosti a panelů představujících kultury z celého světa.

Šestidenní vstupenky jsou nyní v prodeji za cenu od 325 eur. Další podrobnosti o festivalu Sziget najdete na szigetfestival.com


Program 2023

BILLIE EILISH
DAVID GUETTA
FLORENCE + THE MACHINE
IMAGINE DRAGONS
LORDE
MACKLEMORE
MUMFORD & SONS

--------------------------

070 SHAKE
47TER
999999999
ACID ARAB
AJR
AL-QASAR
AMYL AND THE SNIFFERS
ANETHA
ANNA RF
ARLO PARKS
AWIR LEON
BABY QUEEN
BEN BöHMER LIVE
BIZZEY
BONOBO
CALL ME KARIZMA
CAROLINE POLACHECK
COLORAY
CONFIDENCE MAN
DAMIEN
DESTROY BOYS
DIXON
DJ TENNIS
FOALS
FRANK CARTER & THE RATTLESNAKES
GIANT ROCKS
GIRL IN RED
HANNAH GRAE
HERRENSAUNA XXL
I HATE MODELS
JAMIE XX
JEFF MILLS
JOSMAN
JUNGLE BY NIGHT
KELLY LEE OWENS DJ SET
LASS
LAZZA
LEYO
LOS BITCHOS
LOYLE CARNER
LUCIE ANTUNES
M. BYRD
M83
MALL GRAB
MEZZOSANGUE
MIMI WEBB
MOCHAKK
MODERAT
NIALL HORAN
NOTHING BUT THIEVES
PARRA FOR CUVA
PARTIBOI69
QUERALT LAHOZ
REINIER ZONNEVELD LIVE
SAM FENDER
SG LEWIS
SHLøMO
SLEAFORD MODS
SON MIEUX
STAIN THE CANVAS
SVEN VÄTH
TALE OF US
THE ACES
THE COMET IS COMING
THE HAUNTED YOUTH
TROYBOI
TV GIRL
TWO FEET
TxC
VIAGRA BOYS
VINICIO CAPOSSELA
YOUNGR
YUNE PINKU DJ SET
YUNG LEAN
YUNGBLUD


Autor: David Peltán, -i-






Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.