PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Three for Silver z Portlandu zahráli ve Volyni

Three for Silver z Portlandu zahráli ve Volyni

Pátek, 06.05.2022 / fotoreport

 

Ve volyňské tvrzi uspořádalo Městské muzeum ve Volyni v dramaturgii Karla Skalického koncert Three for Silver z Portlandu. Přestože kapela bývá na plakátech u nás uváděna coby představitel stylu „Blues & Roots & Americana" (ve své domovině jsou pro změnu označováni coby Mythic Americana, Doomfolk či Apocalypso), jedná se tak trochu o dnes celkově populární dezinformaci.

Tato kapela totiž nelze zařadit do nějakého žánru, jelikož ona sama ho coby jedinečný a nezaměnitelný vytvořila - energický, místy křehký, ač „jen" v triu, tak barvitý a nestavějící ani na blues, ani na jazzu, a přesto obojího je v něm trochu, stejně jako word music, latiny, folku i akustického funku.

Pachateli této ojedinělosti jsou Lucas Warford - zpěv, kontrabas, mandolína, Willo Sertain - zpěv, akordeon a Corwin Zekley - zpěv, housle. Motorem kapely je Lucas, hrající již na pohled nevšední pětistrunnou basu s tělem rezofonické kytary, stejně jako na kontrabas, jehož tělo tvoří plechová vanička, sloužící současně jako perkusní nástroj. Kdo chce hledat, najde opravdu v Lucasovi mix Les Claypola (mimochodem, Primus vystoupí v Praze s poctou Rush 17. září 2022) a Toma Waitse, a je to opravdu vydařený kříženec. Video ZDE

V prostorách tvrze je navíc do 2. října k vidění nová expozice Vercajk, tedy řemeslnické nářadí a pomůcky ze zaniklých časů, již od března je možno kochat se obrazy křížové cesty z Malenic a ty obrázky na zdi za muzikanty jsou práce dětí z volyňského ateliéru vedeného Markétou Drábkovou (za svobodna Bláhovou). Krom toho samozřejmě muzeum nabízí stálé expozice.

Dobrou zprávou je, že se Three for Silver, tato parta z Oregonu, po toulkách Evropou se do muzea ve Volyni opět vrátí 1. října tohoto roku.


Fotografie


Autor: Petr Hejna





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.