PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Velikonoce s Jesusem se vrací. Pomáhat se bude šestileté Taťánce

Velikonoce s Jesusem se vrací. Pomáhat se bude šestileté Taťánce

Pátek, 15.04.2022 / článek

 

Po tříleté pauze se opět uskuteční akce Velikonoce s Jesusem. Šestnáctý ročník koncertu na podporu veřejné sbírky, tentokrát pro hendikepovanou šestiletou Taťánku z Tábora, se uskuteční na Velikonoční neděli 17. dubna od 19 hodin v táborském klubu Milenium. 

"Koncert pro Taťánku byl již připraven v roce 2020, avšak z důvodu nemožnosti konání veřejných akcí se uskuteční až nyní. Shromážděné finanční prostředky budou použity na úhradu speciální bezpečné postele se zdvižnou zábranou ze všech stran, pro bezpečné spaní a denní užívání, a dále na náklady intenzivních rehabilitací, rehabilitačních pobytů a terapií. Získání cílové částky 65 tisíc korun by Taťánce usnadnilo její další rozvoj. Pokud by se vybralo více peněz, byly by použity na intenzivní rehabilitace, které musí probíhat průběžně," říká za pořadatele Fest 2004 Petr Vavruška. 

Přispět Taťánce lze na portálu Donio.cz ZDE, kde jsou také uvedeny podrobnější informace o veřejné sbírce, do níž už lze přispívat.

Na koncertě vystoupí hudební skupiny Cihelna a spol., Seskupení za účelem a Tábor Superstar Band dohromady s taneční skupinou Coda s programem rockové opery Jesus Christ Superstar. 

Šestiletá Taťánka má od narození zdravotní problémy a komplikace. Narodila se s velmi vzácnou genetickou vadou, která byla objevena až po porodu. Tato genetická vada způsobila rozsáhlý rožštěp patra, deformitu konečníku, srdeční vadu a především hypotonii. Dodnes nikdo neřekl žádnou prognózu, jelikož nikdo neví, jak se postižení bude dále vyvíjet. Za své první dva roky života Taťánka prodělala dvě operace, z toho jednu s velkými komplikacemi, které vedly k otoku mozku, rozvoji epilepsie a krvácení do mozku. Komplikace spojené s operacemi a velmi časté infekce, na které trpí, jí znesnadňují její psychomotorický vývoj a je zatím na úrovni devítiměsíčního dítěte.


Autor: David Peltán






Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.