PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Svatováclavské slavnosti v Plané nad Lužnicí vrcholí

Svatováclavské slavnosti v Plané nad Lužnicí vrcholí

Neděle, 26.09.2021 / článek

 

Od 24. do 28. září se konají v Plané nad Lužnicí tradiční Svatováclavské slavnosti. Program zahájila v pátek vernisáž mezinárodního malířského Art Sympozia na plánské a divadelní představení Dalskabáty v podání souboru J. K. Tyla z Kardašovy Řečice. Na sobotu byly pro děti připraveny dětské rybářské závody, pro milovníky starých aut sraz veteránů - Křížem krážem kolem Plané, pro sportovce turnaj ve volejbalu - Plánská smeč a od pro fanoušky moravské hudby Moravský večer, který se konal při příležitosti desátého výročí podpisu partnerské smlouvy s městem Hluk. V neděli 26. září se koná hlavní událost celých Svatováclavských slavností. Od městského úřadu se vydá ve 13 hodin kostýmovaný průvod v čele se sv. Václavem na koni do zámeckého parku na Strkově.

Tam se odehraje zahájení slavností, vystoupí hudební skupiny Šlapeto,  Slovani a FS Okluky, nebude chybět ani historický program, o který se postarají historické skupiny SŠ Táborští kupci, Aurum a kapela Ergo. K vidění bude i rytířský turnaj na koních Divadla Traken a ohňová show.

Během celého odpoledne budou probíhat akce pro děti, řemeslný trhu, návštěvníci budou moci ochutnat tradiční občerstvení včetně burčáku i medoviny.

Svatováclavské slavnosti končí v úterý 28. září programem v kostele sv. Václava, kde se bude konat od 10.30 hodin Slavnostní mše a od 17 hodin Svatováclavský koncert s plánskou Harmonií a Salonním orchestrem Planá nad Lužnicí.


Fotografie


Autor: David Peltán, -i-





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.