PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Transformu zahájí Lenka Dusilová a Aid Kid. Festival pak nabídne nabitý kulturní víkend

Transformu zahájí Lenka Dusilová a Aid Kid. Festival pak nabídne nabitý kulturní víkend

Úterý, 17.08.2021 / článek

 

AKTUALIZOVÁNO. Festival Transforma, který se v Táboře koná od pátku 20. do neděle 22. srpna, měla ve čtvrtek 19. srpna zahájit Lenka Dusilová & Aid Kid v netradičním prostředí Křižíkovy elektrárny. Lenka Dusilová však koncert kvůli zdravotním komplikacím musela zrušit. Místo ní vystoupí slovenská písničkářka Katarzia. Šestý ročník pak v prostoru Cesty v Tismenickém údolí nabídne kromě hudebních zážitků, také besedy, skateboardové, cyklistické a slam poetrové klání.  

Místo Lenky Dusilové přijede do táborské Křižíkovy elektrárny Na Bydžově slovenská zpěvačka a multiinstrumentalistka Katarzia, která svou tvorbu charakterizuje jako slovenský girl folk rap. Předastaví své nové album Celibát, které vyšlo loni. Koncert doplní avizovaní táborští hudebníci Chalupski a Jan Váňa.

"Lenka Dusilová bohužel ze zdravotních důvodů nemůže přijet, místo ní vystoupí Katarzia. Další dva intepreti zůstávají stejní a rovněž se můžete těšit na scénografii v podání skvělého výtvarníka a skláře Lukáše Kalivody. Bude to jiné, než byl původní  záměr, ale neméně dobré," říká za pořadatele Ondřej Tůma.

Start koncertů je v 18 hodin, vstupné je 200 Kč v předprodeji nebo 250 Kč na místě. Senioři a studenti mají snížené vstupné na 100 korun. Událost najdete ZDE.

Transforma je kulturní festival v jihočeském Táboře, založený v roce 2016. Pořadatelé se snaží především o symbiotické navázání na místní silné kulturní podhoubí a jeho kreativní prolínání se širšími scénami z ČR i zahraničí. Program festivalu chce návštěvníkům přinášet nejlepší možnou vyváženost rozmanitých směrů a přístupů nehledě na žánrové limity. Nesází headlinery, ale na zajímavé osobnosti a uskupeními tvořený organický celek. Ten se má na Transformě úzce prolínat s geniem loci táborské Cesty, starého mlýna s bohatou tradicí alternativní kultury, který se stal hlavní základnou.

"Kromě zdokonalování jádra programu na Cestě ovšem i nadále zůstáváme věrní původní filozofii, která klade důraz na prolínání festivalu s městem jako takovým a s jeho různorodými a často opomíjenými zákoutími. I letos tak pokračujeme v naší snaze ukazovat potenciál možného využití historicky cenné a donedávna chátrající Křižíkovy elektrárny a oživovat hlavní část dramaturgie doprovodným programem rozmístěným po městě," doplňují pořadatelé. 

PROGRAM
 festivalu najdete ZDE. Kromě něj pak návštěvníci nepřijdou ani o skateboardový jam Vozová hrotba (více ZDE), cyklistický závod Alleycat (více ZDE) a deváté Slam Poetry klání (více ZDE). Chybět nebudou kulturní setkání i lokální gastronomie.



Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.