PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Táborské kapely One spirit a Utíkej pomáhaly malému Adámkovi

Táborské kapely One spirit a Utíkej pomáhaly malému Adámkovi

Středa, 04.08.2021 / fotoreport + článek

 

Po úspěšném loňském benefičním koncertu pro malého hendikepovaného Adámka se členové táborské pop-rockové skupiny One Spirit rozhodli tuto akci zopakovat. Společně s kapelou Utíkej! zahráli na Kozím Hrádku u Sezimova Ústí a výtěžek věnovali tam, kde to bylo nejvíce zapotřebí. Sedmiletý Adámek trpí od narození neurologickým onemocněním a potřebuje, kromě nákladných rehabilitací a ozdravných pobytů, které nehradí pojišťovna, i nepřetržitý dozor a péči.

Adámek je upoutaný na speciální invalidní vozík a rehabilitační kočárek, ve kterých není úplně rád, což rodinu v mnohém omezuje a izoluje. Pravidelné a důkladné rehabilitace pomáhají Adámkovi zpevnit svaly a především končetiny. Díky nim by se mohl jednou i postavit, byť s pomocí. Tyto rehabilitace musí Adámek (http://www.pomozteadamovi.cz/) podstupovat alespoň čtyřikrát ročně, což pro rodinu znamená značné finanční výdaje. A právě na ně věnovaly zmíněné kapely výtěžek celého koncertu. Vybralo se neuvěřitelných 14 000 korun, což rodičům Adámka pomůže zlepšit jeho zdravotní stav. 

„Rodinu znám osobně a vím, že to nemají lehké. Proto mi přijde správné pomoci, pokud to je v našich silách. Moc děkujeme všem, kteří se na nás přišli podívat a přispěli Adámkovi do kasičky. Je skvělé, že vás jeho osud nenechává chladným,“ uvedl zpěvák a zakladatel One Spirit Lukáš Doležal.
 


Fotografie


Autor: Wendy Šimotová





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.