PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Sedmý ročník akce Tábor hraje kuželky přilákal nadržené sportovce

Sedmý ročník akce Tábor hraje kuželky přilákal nadržené sportovce

Středa, 21.07.2021 / fotoreport

 

Po dlouhé covidové pauze si mohli opět sportovní příznivci protáhnout svá těla a předvést šikovnost v sedmém ročníku kuželkářského turnaje pro amatéry Tábor hraje kuželky, který se konal v úterý 29. června v kuželně táborské Lokomotivy.

A koulelo se už od rána až do večerních hodin. Ani tropické vedro neodradilo početné startovní pole. Na startu se v dopoledních hodinách představily děti, od odpoledne do večera pak dostali prostor muži a ženy.

Právě pro valnou většinu nejmladších účastníků to byla první zkušenost s nenáročnou sportovní disciplínou. Děti základních škol z Helsinské ulice a Dražic už od úvodních hodů poměrně brzy a snadno pronikly do tajů kuželek. Díky nesmírnému nadšení a elánu, ale i soutěživosti účastníků se dostávaly pětičlenné týmy do varu. Všechny děti prožívaly každý hod, bouřlivá atmosféra připomínala fotbalové či hokejové prostředí.

O medailistech i vítězích rozhodovaly až poslední hody, takže nebyla nouze o dramatické okamžiky. Navíc bylo díky pořadatelům o motivaci účastníků patřičně postaráno, hrálo se totiž o tradiční poháry a medaile. Každý, komu se podařilo srazit všech devět kuželek, dostal chutnou sušenku. Těch šikovných bylo nakonec dvanáct.

V soutěži pětičlenných družstev absolvovali žáci druhého stupně osm sérií po deseti hodech do plných, nechyběla ani tradiční soutěž pedagogického sboru. Konečné výsledky neskončily překvapením, tradičně se více dařilo dívkám. Zvítězily Jablka s náhozem 272 bodů, druzí skončili Chábři s 254 body a třetí místo obsadila Rajčata výkonem 231 bodů.

Výsledky škol: 1. Jablka 272, 2. Chábři 254, 3. Rajčata 231, 4. K5 230, 5. Čupa 215, 6. Zvířata 193, 7. Žlabáci 192, 8. Limonády 188.

Soutěž pedagogů: 1. Hana Hojdarová 2 – 40b., 2. Bohuna Janurová 30b., 3. Hana Hojdarová 1 – 22b., 4. Ivana Hornátová 11.

Stejný počet hodů absolvovaly i třeťáci z Dražic, pro které to bylo převážně první setkání s kuželkami. Ale díky velkému nadšení a bojovnosti se jejich výkony pomalu zlepšovaly. O konečném pořadí rozhodly až závěrečné hody, které určily nadšené vítěze. Těmi se staly Trysky, před Legendami a Kuželkáři. Jediná Eliška Melichová dokázala dvakrát srazit „hodovku" (všech devět kuželek) a obdržela pohár pro nejúspěšnějšího hráče.

Výsledky škol: 1. Trysky 116b., 2. Legendy 107b., 3. Kuželkáři 106b., 4. Fešáci 97b.

Kuželky braly i veřejnost


V odpoledních hodinách pak dostala prostor veřejnost. Organizátoři připravili už zažitý hrací systém. Základní hra obsahovala 25 hodů do plných. Jednotlivý nához se započítával do celkového součtu předem nahlášeného tříčlenného družstva. Jednotlivci pak byli podle výkonů nasazeni do pavouka, poté následoval souboj dvou soupeřů vyřazovacím způsobem na pět hodů. Postup si zajistilo nejlepších 16 mužů a 16 žen.

V obou kategoriích mužů i žen se dařilo favoritům. Prvenství shodně vybojovali nejlepší po základní části – Aleš Brothánek a Mária Bedri. Oba ve vyřazovacích bojích nezaváhali a nepřipustili žádná překvapení na úkor favoritů. Zatímco pro zkušenou Máriu Bedri to bylo už druhé vítězství v turnaji jednotlivců, v kategorii mužů se Aleš Brothánek při své premiérové účasti radoval z prvenství poprvé.

Na stupně vítězů se dokázali probojovat i stříbrný Martin Dvořák a bronzový Miroslav Polák, mezi ženami pak i druhá Simona Cimpová a třetí Marcela Novotná. Mezi tříčlennými družstvy se radovali z prvenství Náhos (muži) a Surikaty (ženy). Nejmladším účastníkem se stal jedenáctiletý Vojta Kuželka, naopak nejstarším pětašedesátiletý Miloslav Rechtorik.

Výsledky muži: 1. Aleš Brothánek, 2. Martin Dvořák, 3. Miroslav Polák.

Výsledky ženy:
1. Mária Bedri, 2. Simona Cimpová, 3. Marcela Novotná.

Výsledky družstva muži: 1. Náhos 316, 2. Kamarádi 291, 3. Kuželkovi 260.

Výsledky družstva ženy: 1. Surikaty 299, 2. Karlové 258, 3. Klokoťačky 221.



Fotografie


Autor: David Peltán, Petr Hofbauer


Téma: Sport





Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.