PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Jihočeské divadlo bilancuje sezónu a začalo doprodávat vstupenky na otáčivé hlediště

Jihočeské divadlo bilancuje sezónu a začalo doprodávat vstupenky na otáčivé hlediště

Středa, 19.05.2021 / článek

 

Blíží se konec sezóny 2020/2021 Jihočeského divadla. Pro všechny soubory divadla to byla sezóna „nejistá“. Zkoušení inscenací do šuplíků, premiéry bez diváků a mnoho on-line aktivit pro jeho diváky.

"Takový byl náš divadelní rok. Věříme, že následující sezóna už bude „normální“. A jediné, co si přejeme je hlediště plné diváků. K "nejisté" sezóně jsme přistupovali zodpovědně a snažili jsme se udržovat živou kulturu živou," říká za marketing Jihočeského divadla Eva Marečková.

Jihočeské divadlo plánovalo uvést celkem 17 premiér. Podařilo se odehrát tři premiéry - Zabiják Anders, Holky a kluci a Karkulka vrací úder. V on-line prostoru pak diváci viděli pět premiér - Selský baroko, Polská krev, 3+1, Rádio Svobodná Bystrouška, Café Groll.

On-line prostor Jihočeského divadla oživilo celkem devíti projekty - Adventní kalendáře, V.S.U.V.K.A., Úča musí pryč, Elity, Norbert – neviditelnost existuje, Velké putování s Malým divadlem, Písně proti trudomyslnosti, Čaj o páté se seniory, Baletní školička on-line. 

Během adventu a Velikonoc opera Jihočeského divadla hrála dvanáctkrát ze střechy radnice a pětkrát vyjel Džubox JeDe s hity z Malého divadla. Obě tyto aktivity plánuje divadlo zachovat i pro nadcházející sezónu.

Jihočeské divadlo pokračuje v on-line výukách, které jsou úspěšné. V.S.U.V.K.A. už měla přes 25 repríz. Tomáš Ondřej Pilař vyučoval on-line nejen pro žáky Jihočeského kraje, ale například i žáky základních škol na Znojemsku. K těmto projektům přibyly další dva. Norbert – neviditelnost existuje v režii Ateliéru 3D je zaměřen na téma přehlížení jednotlivců ve společnosti a je určen pro dramatické kroužky. Podcast Elity, který je ideálním nástrojem pro výuku dějin 20. století. O Elity projevilo během jednoho týdne zájem celkem 15 středních a základních škol.

"Pro diváky ve věku 65+ máme skvělou novinku. Cena vstupenky na jakékoliv představení na scénách JD bude za jednotnou cenu 150 Kč. Předplatné lze nově koupit on-line na webu Jihočeského divadla," dodává Eva Marečková.

Doprodej vstupenek na otáčivé hlediště

Jihočeské divadlo na základně vládních opatření platných od 17. května rozhodlo o spuštění doprodeje vstupenek před Otáčivé hlediště v Českém Krumlově, které bylo v době nařízených uzavření opraveno.

Doprodej 10 500 vstupenek už je spuštěn. K dispozici budou vstupenky na všechna představení uvedená před Otáčivým hledištěm: oblíbenou komedii Pes baskervillský i novou komedii Petra Zelenky s názvem Da Vinci. Další novinku v režii Petra Formana Muž Dvojhvězdy uvede soubor Malého divadla. Letos budou mít příznivci tohoto souboru poslední šanci navštívit představení Ztracený svět. Milovníky baletu potěší představení Šípková Růženka, anebo divácky oblíbený muzikál Divotvorný hrnec, na kterém s operním souborem spolupracují tanečníci baletu Jihočeského divadla.

Účast na představení bude umožněna pouze při splnění podmínek stanovených aktuálním Mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví při epidemii onemocnění COVID-19, zejména pak na základě doložení, že návštěvník představení není COVID 19 pozitivní a sdělení údajů nezbytných pro evidenci návštěvníků v rozsahu stanoveném v mimořádném opatření.

„Aktuálně řešíme rozdělení hlediště na sektory, formu kontroly testů a evidenci návštěvníků. Sledujeme všechny informace týkající se pořádání kulturních akcí, abychom byli schopni včas reagovat a informovat veřejnost o případných změnách. Věřím, že to pro diváky nebude překážka a všichni si užijí představení naplno,“ hodnotí situaci ředitel divadla Lukáš Průdek.



Fotografie


Autor: - i, dap-





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.