PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Budějovický Majáles bude, osmnáctý ročník chce slavit online i naživo

Budějovický Majáles bude, osmnáctý ročník chce slavit online i naživo

Čtvrtek, 15.04.2021 / článek

 

Vracejí se vlaštovky, sluníčko hřeje o něco víc, jaru chybí už jen jediná věc - majáles. Ten letos dorazí i do Českých Budějovic, a to poslední týden v květnu. V programu majálesu najdete autokoncert nebo divadla hraná ve výlohách. I přes nelehkou situaci se studentské oslavy jara a mládí budou v Českých Budějovicích konat od 24. do 28. května.

Podruhé budete moct navštívit studentský festival i virtuálně, online se budou přenášet například oblíbené jamy či rozhovory. Část Budějovického majálesu si ale užijete i v ulicích města.

„Živý program bychom rádi dostali co nejblíže k lidem, ovšem bezpečně a s ohledem na aktuální nařízení vlády. Proto jsme si připravili třeba autokino, hudebníky hrající z balkonů, venkovní výstavy a další zajímavé věci, které si ale ještě na chvíli necháme pro sebe. Naším hlavním záměrem je přinést lidem co nejvíce "bezpečné" živé kultury a radosti. Doufáme, že program v ulicích si lidé užijí naplno," vysvětluje hlavní organizátorka Bianka Machová.

Téma 18. ročníku Budějovického Majálesu však pořadatelé odhalili. MajáLes se bude tento rok točit kolem své poslední slabiky. Les se tak objeví v letošní grafice i v některých bodech programu. Navíc poblíž Nových Hodějovic ve spolupráci s Lesy ČR vysází zájemci stovky nových sazeniček stromů. Spolu s merchem si je na připravovaném e-shopu budou moci zaopatřit. "Kdy naposled jste si totiž koupili tričko s novým stromkem k tomu? Těžké dřiny v lese se ale bát nemusíte, s výsadbou stromku vám pomůžeme," podotýkají pořadatelé.

I letos se bude bojovat o titul Krále majálesu, soutěže se zúčastní reprezentanti osmi středních škol. Více se o nich budete postupně dozvídat v následujících týdnech na Facebooku Budějovického majálesu. Prozrazena jsou už témata, která si jednotlivé školy vybraly. V majálesovém týdnu tak nezaskočí jihočeská nářečí, Olymp ani e-girls a e-boys.

"Ačkoli se může zdát, že je studentský festival téměř za dveřmi, stále od něj dělí sedm týdnů. Čekání si můžete zkrátit sledováním našeho Instagramu nebo Facebooku, kde budeme postupně představovat letošní program, nebo vám tam prozradíme něco víc o zmíněných králích. Pokud si ale přece jen chcete v kalendáři označit více dnů, pak byste určitě neměli zapomenout na pátek 16. dubna, kdy představíme merch, a ve čtvrtek 22. dubna bude spuštěn první e-shop," dodali organizátoři.

Foto: Jakub Zeman


Fotografie


Autor: - i, dap-





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.