PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Festiválek Vasil dosáhne plnoletosti

Festiválek Vasil dosáhne plnoletosti

Pátek, 27.12.2019 / článek

 

Ani letos mezi svátky nebude v Zálesí na Strakonicku úplně klid. V sobotu 28. prosince se tam již poosmnácté sjedou milovníci undergroundu. Na festiválku zvaném Vasil si poslechnou kapely jako MaMuMa, Potrubí nebo The Podzemnix, které letos doplní mladá krev jménem Kristovy slzy. Akce začíná v hostinci U Pasáků ve 20 hodin. 

"Je to každý rok v podstatě stejné, ale to je na tom právě hezké," říká dlouholetý návstěvník Dušan, který se dušuje, že ze sedmnácti dosavadních ročníků vynechal maximálně jeden.

"Alespoň zase po čase přijedou kamarádi, je dobře že se tahle tradice drží," doplňuje Láďa, který také patří k tradičním návštěvníkům minifestivalu. Jeho slova potvrzuje i hostinský Josef Cuhra, kterému nikdo neřekne jinak než Puškin: "Je to jedna z největších akcí za celý prosinec." O věhlasu Vasila svědčí i to, že sem každoročně míří fanoušci z celých jižních Čech. 

Festival Vasil se koná v Zálesí, nedaleko Vacova na Strakonicku. Vstupné na akci je 100 korun. Událost najdete ZDE


Fotografie


Autor: - i -





Barokní dvůr Borotín pokračuje v rekonstrukci a prosí o pomoc

Další ročník soutěže neziskových organizací Máme vybráno, která se zaměřuje na obnovu památek, odstartoval. V prvním kole jde o to, kdo vyhraje krajské kolo a postoupí do celorepublikového finále. Do klání se letos opět zapojil i Barokní dvůr Borotín, který majitelé postupně zachraňují před zchátráním a po celý rok se v něm snaží dělat kulturně-společenské akce por dospělé i děti. Hlasování probíhá do 31. května, takže pokud máte chuť podpořit obnovu Barokního dvora Borotín, hlasujte ZDE

Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Hudební sklepy - Justin Lavash

Hudba / koncert / blues - folk - jazz - rock
Galerie M v Milevsku
25.04.2024 od 19:30 hod.

 

Alexej Sevruk: Evropanka

Ostatní / setkání / autorské čtení
Jednota
25.04.2024 od 18:00 hod.

 

Jiří Kubeček a Barbora Brabcová

Hudba
Divadlo Oskara Nedbala Tábor
25.04.2024 od 19:00 hod.

 

Bezplatné a anonymní testování na žloutenku, syfilis a HIV

Ostatní / bezplatné testování
parkoviště sv. Florián
25.04.2024 od 14:00 hod.