PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Sezimák zpíval gospel. Výtěžek půjde na pomoc dívkám z Kaňky

Sezimák zpíval gospel. Výtěžek půjde na pomoc dívkám z Kaňky

Neděle, 29.12.2019 / fotoreport

 

Sezimoústecký pěvecký sbor Sezimák zpívá gospel uspořádal 15. prosince velký koncert na domácí půdě, v kinosále Spektrum. Projektu se o třetí adventní neděli podařilo publikum rozezpívat i zvednout ze sedadel. Výtěžek z energického koncertu poputuje Kristýnce a Nele z organizace Kaňka, jež pečuje o lidi s hendikepem.  

Projekt Sezimák zpívá gospel završil letošní koncertní šňůru celovečerním koncertem ve Spektru, koncertů bylo celkem deset. Úderem páté se sálem rozezněl první gospel Faith a naladil diváky na rytmickou vlnu, ve které se nesl celý koncert.

Diváci si mohli užít písně anglické i české a nechyběly ani tradiční české koledy. V průběhu koncertu si diváci mohli zpívat společně s celým sborem, a dokonce se i jeden gospel naučili, byla jím notoricky známá píseň O happy day. Celý sbor tak čítal kolem 350 lidí, a tak se Spektrem nesla neopakovatelná pozitivní atmosféra.

Výtěžek z koncertu poputuje Kristýnce a Nele, peníze využijí na kompenzační a rehabilitační pomůcky. Dívky si rozdělí kolem 17 000 korun. Pěvecký projekt SZG, jehož třetí ročník byl úspěšně zakončen právě ve Spektru, má kolem 60 zpěváků ve věku od pěti do 75 let. Diváci se tak přesvědčili, že zpívat může opravdu každý, a že v dalším ročníku je místo pro další zpěváky.


Fotografie


Autor: David Peltán, Jana Kovaříková





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.