PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Přes třicet bubeníků předvede brazilskou show na slavonickém náměstí

Přes třicet bubeníků předvede brazilskou show na slavonickém náměstí

Čtvrtek, 04.07.2019 / článek

 

Přední český perkusista a bubeník Miloš Vacík představí v sobotu 6. července od 17 hodin na Dolním náměstí ve Slavonicích koncert více než 30 bubeníků. Na strhující vystoupení brazilských rytmů v podání studentů slavonického semináře je vstup zdarma. 

Obdobnou atmosféru mohou diváci zažít jen na karnevalu v Rio de Janeiru. Miloš Vacík postaví svou show z bubeníků svého profesionálního uskupení Tam Tam Batucada, které doprovodí jednak pokročilí žáci jeho pražské bubenické školy samby, ale také úplní nováčci a amatérští nadšenci z řad jeho fanoušků a veřejnosti, kteří se na Slavonický bubenický seminář přihlásili z různých koutů České republiky. Vznikne tak jedinečné propojení profesionálů a amatérů.

Miloš Vacík garantuje, že i naprostého nováčka dokáže během týdne naučit bubnovat na konkrétní nástroj tak, aby dokázal být součástí bubenické show. "Podstatné je nadšení, radost a chuť se učit. Technika pak přijde sama," říká Miloš Vacík a dodává: "Obdobně to funguje v Brazílii, kde existují stovky škol samby s tisíci žáků. Lidé přicházejí a jsou takzvaně hození do vody. Dostanou do ruky nástroj, ukáže se jim základní technika a pak už se jen nechají strhnout jedinečnou energií a vášní, kterou samba přináší."

Letos se jedná o šestý ročník slavonického semináře. V roce 2014 se jej prvně zúčastnilo 15 bubeníků a účast každým rokem rostle, letos se zastavila na rekordním počtu více než třiceti bubeníků. Bubeničtí nadšenci jsou nejrůznějšího věku i povolání. Nejmladšímu účastníkovi je 12 let, nejstaršímu přes šedesát let.

Seminář odstartoval v pondělí 1. července a probíhá celý týden ve Spolkovém domě ve Slavonicích. Bubnují a trénují všichni každý den od pondělí do pátku šest hodin denně. V sobotu proběhne generálka a odpoledne pak už hodinový koncert na náměstí.

 


Fotografie


Autor: - i -