PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Vstupenky na Táborský festival vína začne prodávat Klus i jednoruký kytarista

Vstupenky na Táborský festival vína začne prodávat Klus i jednoruký kytarista

Pátek, 09.11.2018 / článek

 

 Předprodej vstupenek na Táborský festival vína zahájí dva výjimečné koncerty – 9. listopadu jednoruký kytarista Andrés Godoy z Chile a 14. listopadu populární písničkář Tomáš Klus. Samotný prodej vstupenek na jedenáctý ročník, který se koná od 25. února 2019, odstartuje na sv. Martina 11. listopadu Svatomartinská slavnost. Ta se koná v neděli od 10.30 hodin v táborské Botanické zahradě a nabídne k ochutnání svatomartinská a mladá vína, dobroty k zakousnutí, prohlídky zahrady, skleníků a zvířátek a přijede i Martin na bílém koni pro radost dětí.

A jaký bude další ročník festivalu vína? Kromě nespočtu akcí spojených s kvalitním jídlem a vínem festival opět hostí i Divadlo Járy Cimrmana, Báru Hrzánovou i Jaroslava Duška s Dohodami, Vizitou a přednáškou. Letos festival přináší také mnoho novinek.

„Letošní ročník bude nejsilnější, co se týče vinařů, objeví se jich tu neuvěřitelných 60! Mezi nimi samozřejmě i česká a moravská špička. Letos budou také tři velké košty namísto dvou. Vedle zahajovacího zaměřeného na oblast Velkopavlovicka (23.3.) a zakončovacího o Moravě a zahraničí (13.4.) pozveme návštěvníky do táborských sklepeních, které proměníme ve vinné sklípky,“ zve ředitel Táborského festivalu vína Jiří Blafka na nadcházející ročník.

Na Otevřených sklepech, které se uskuteční 6. dubna, budou moci lidé ochutnat ta nejlepší vína – akce se totiž zúčastní 12 vítězů a legend soutěže Vinař roku od roku 2007 do současnosti. Návštěvníci akce se podívají například do sklepa pod kavárnou Obývák, pod dům č.p. 13 na Žižkově náměstí i do muzejních sklepení.

Jako každý rok festival nabídne v průběhu měsíce denní program plný jídla a vína. „Martin Svatek z hotelu Nautilus bude vařit menu, s nímž tým reprezentace vyhrál na mistrovství světa. Miroslav Mužík z restaurace Terasa Jordán bude vařit skandidávské menu. Návštěvníci si budou moci užít jídla ze slavných filmů s ukázkami scének, galavečeři s živým argentinským tangem nebo se zúčastnit workshopů a degustace nejslavnější kávy v Obýváku. Další novinkou letos je, že akce budou více audiovizuální,“ doplňuje Jiří Blafka.

Ti, kdo se chtějí vzdělávat, nepřijdou opět o degustátorský kurz s mistrem sabrage, sommeliérem, vinařem a učitelem Kamilem Prokešem. Letos návštěvníky mimo klasiky čeká degustace hamburgerů a piva, domácích limonád, sektů či vín ze Sicílie i Maďarska. Pro relaxaci pak milovníky vína a jídla čeká promítání filmů s vinařskou tématikou zdarma.

Nejen kultura pro potřebné


Stejně jako loni program Táborského festivalu vína otevře Divadlo Járy Cimrmana s hrou Švestka, a to 25. února, od té doby se program začne pomalu rozbíhat a od 18. března už pojede každý den naplno. Kromě Cimrmanů přijede opět herec Jaroslav Dušek, který sehraje Čtyři dohody, Pátou Dohodu i Vizitu a lidé s ním nepřijdou ani o přednášku, která byla loni úspěšná a lidé si ji žádají znovu. Z herců se objeví také Bára Hrzánová, a to s komedií Kočka v Oregánu. Nejen kulturní program festivalu bude jako každý rok benefiční, výtěžek z něj půjde těm, kteří potřebují pomoci.

Festival se letos kromě 12 sklepů Starého města koná v restauraci Thir, Vinotéce U Černého kocoura a zeleného stromu, vinotéce a kavárně Coffee and tee, v Hotelu Dvořák, Nautilus a Palcát, v restauraci Terasa Jordán, kavárně Obývák a Divadle Oskara Nedbala.

Více o programu a vstupenkách se dozvíte na webu www.festival-vina.cz , facebooku @festivalvin nebo instagramu #taborsky_festival_vina.


Autor: David Peltán






Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.