PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Marked As An Enemy představí své EP Crossroads. Snad s čistými ponožkami

Marked As An Enemy představí své EP Crossroads. Snad s čistými ponožkami

Pátek, 30.03.2018 / rozhovor

 

Svou první fyzickou desku Crossroads pokřtí ambiciózní metalcorová kapela Marked As An Enemy v noci na apríla (31.3.) v MC Fabrika v Českých Budějovicích. U této příležitosti přinášíme krátký rozhovor, který je i pozvánkou na křest. Na nečekané otázky odpovídal Pavel, který v kapele drží kytaru a občas křičí do mikrofonu. 

Vaše kapela je složena z ostřílených muzikantů, ale na scéně je relativně krátce. Jaká byla cesta od myšlenky založit kapelu po křest první desky?

Pavel
: Zdravím. No myslím, že muzika a celkově dělání kapely je věc, ve který ti zase ta ostřílenost tolik nepomůže. Přestože si myslím, že jsem už pár zkušeností nabral, tak jsem byl sám překvapenej jakýma porodníma bolestma jsme si museli projít. Už dávno vím, že kapela se neudělá sama a že nepříjdu do klubu, kde náhodou sedí tři, čtyři další muzikanti, který potřebuješ a všichni řeknou: „Jo jdeme na to“ a kapela je hotová, ale na druhou stranu bych vůbec nečekal, že v tomhle věku budeme muset řešit něco jako je ego a podobný hovadiny. Bohužel tomu tak ve scéně ještě je a lidi si tu hrajou na něco, co nejsou, a nebo třeba i jsou – budiž jim to přáno, ale že si to musí stále a stále dokazovat před ostatníma.

No a když budeme mluvit o tý cestě, tak kdybych to měl shrnout jedním slovem, bylo by to slovo “dobrodružství”. Byl to hroznej fofr a díky týhle kapele se mi podařilo poznat další spoustu zajímavých lidí. No a doufám, že to vydáním desky nekončí a budu dál na koncertech potkávat zajímavý lidi.


Už jste zvládli v Čechách doprovázet dost známé kapely. Ovlivňuje vás sdílení pódia v tvorbě?

Pavel: Asi bych tady rozdělil sdílení podia a sdílení backstage. Když jsi na pódiu tak se vlastně s dost kapela míjíš – nemáš čas vidět jejich set a oni tvůj, což je u některých jmen velká škoda. Na druhou stranu se dost často s nimi zakecáš v backstage a rozebírás hudbu, bavíš se o věcech, co je inspirují, co inspirují tebe, kdy a kde skládáš atd. Samozřejmě poslouchám spoustu hudby a i hudbu kapel, se kterýma jsme hráli, ale nevím, jak hodně se do mojí tvorby promítaj. Občas si poslechnu nějakou kulervoucí novinku a říkám si: „To je super nápad - takhle bych to chtěl udělat“, ale nakonec stejně z toho vylezu jen já – můj styl. Spousta lidí mi to říká – hele tvoje písničky jsou takový a makový, ale jsi z toho vždycky cejtit ty. Což je na jednu stranu hrozně hezký slyšet, ale na druhou stranu mám trochu strach, že mě to zavírá do nějaký krabičky. Možná proto jsem si řekl, že v nových věcech, který teď připravuji pro velkou desku na jaro 2019 se nebudu ničím omezovat, žádným stylem a narvu to nejvíc nejlíp to, jak to cítím já sám.

Rozhovor děláme jen pár dnů před sobotní akcí. Jak se na křest těšíte?

Pavel:
Moc! Bude to super večer. Vždycky se snažíme s lidma, pro který hrajeme udělat mejdan – ať již se to podaří rovnou z podia a nebo pak třeba na baru nebo u merche. Na většině akcí zůstáváme až do konce a odcházíme z klubu poslední. Takže i tentokrát to asi bude stejný a k tomu všemu budeme hrát doma v Českých Budějovicích ve Fabrice, pro spoustu našich dlouholetejch kámošů a i pro naše rodiny – takže to asi bude fakt velký.

Jakou barvu ponožek budete mít na koncertě?

Pavel: Tak touhle otázkou jsi mě trochu překvapil. Já moc tyhle věci neplánuju a beru co mi přijde první pod ruku. Ale snad budou čistý. Hahaha.

Až budete neuvěřitelně slavní a bohatí, co budete dělat?

Pavel: Sakra, já si až do týhle otázky myslel, že už slavní a bohatí jsme. No tak nejdřív tedy asi na tom budeme muset zamakat a pak to asi vyplyne. Každopádně si nemyslím, že by mě takováhle věc tak změnila. Asi bych dál ráno vstával, chodil se psem, dělal hudbu co mě baví a chodil na koncerty dalších kapel.

A na závěr, existuje něco, co byste rádi vzkázali čtenářům?

Pavel:
Tak určitě, jestli mají možnost, ať přijedou na sobotu do ČB do Fabriky zažít opravdu velkej mejdan. No a jestli nemůžou, tak ať si třeba koupí nebo alespoň někde poslechnou naší novou desku. Taky bych jim chtěl vzkázat, ať chodí na koncerty a zajímají se o scénu a dobrý kapely a nenechávaj se obalamutit pózama a velkejma komerčníma kapalama, protože nejen velký a slavný kapely nabízí dobrou muziku nebo skvělou koncertní show.
 
Marked As An Enemy
31.3. - 20:00 - MC Fabrika České Budějovice +  Chasing Christy z Havlíčkova Brodu a písečtí UNRAVEL.


Autor: František Ciml





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.