PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Cimrmani si vysloužili obrázky od dětí i potlesk vestoje. Festival vína startuje

Cimrmani si vysloužili obrázky od dětí i potlesk vestoje. Festival vína startuje

Čtvrtek, 22.02.2018 / fotoreport + článek

 

Jubilejní 10. ročník Táborského festivalu vína a gastronomie odstartuje v sobotu 24. února Velký košt vín z Moravy a zahraničí. Od 13 do 22 hodin ve velkém sále a přísálích Hotelu Palcát v Táboře návštěvníci na stáncích vinařů ochutnají přes 200 vzorků vín.

"Každý rok se zaměřujeme s úvodním koštem na nějakou oblast, pro letošek jsme vybrali zajímavou a mnohdy neprobádanou podoblast Znojemska. Lidé tak ochutnají zajímavá vína, která třeba znají názvem, ale už si to s danou oblastí nespojí, jde například o vinařství Lechovice, Rajhradské klášterní, Hort, Vinice Hnanice, Znovín Znojmo," říká ředitel festivalu Jiří Blafka.

Nabídku moravských vín pak zpestří vína ze Španělska, Francie, Německa ale také speciální stánek s maďarskými víny a maďarským sommeliérem Tamasem Tothem.
V salonku hotelu pak budou probíhat setkání s vinaři, kteří budou vína osobně prezentovat a dávat zdarma ochutnávat své produkty.

Akci moderuje sommeliérka Dagmar Fialová. Vstupné je 130 korun v předprodeji na webu festivalu a vybraných vinotékách či recepci Hotelu Palcát, na místě pak zaplatíte 200 korun.

Po odstartování festivalu pak každý den následují degustace vína, lahodných pokrmů i kultury, a to na rozličných místech Starého i Nového města Tábora. Vstupenky na jednotlivé akce jsou v prodeji nawww.festival-vina.cz

"Táborský festival vína kromě šťavnatého gastronomického programu nabízí i kulturu, přijede opět Jaroslav Dušek se Čtyřmi dohodami a Pátou dohodou, v plánuje Velká Zebra s Ondřejem Vetchým i speciální koncert Tomáše Kluse," dodává Blafka. Všechna představení budou tradičně benefiční, vybranými částkami festival podpoří děti, jejich rozvoj, seniory i nemocné lidi.

První zahajovací představení Divadla Járy Cimrmana přineslo zhruba 100 000 korun na alternativní vzdělávání dětí.

"Vstupenky na pestrý program desátého ročníku festivalu vína, který se koná denně do konce března, se tradičně prodávají skrz webové stránky www.festival-vina.cz. Na zahajovací a zakončovací velké košty v sále Hotelu Palcát opět nabízíme zvýhodněné permanentky. Na facebooku Táborský festival vína a gastronomie pak mohou návštěvníci vyhrát vstupenky na skvělé večeře i degustace nejen vína," říká ředitel festivalu Jiří Blafka.

Více o bohatém programu Táborského festivalu vína najdete na webu www.festival-vina.cz a facebooku https://www.facebook.com/festivalvin/


Fotografie


Autor: David Peltán