PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Sziget festival startuje předprodej vstupenek, během dne rozdá dárky

Sziget festival startuje předprodej vstupenek, během dne rozdá dárky

Středa, 08.11.2017 / článek

 

Jeden z největších evropských festivalů Sziget zahajuje předprodej pro ročník 2018 dnes, ve středu 8. listopadu. V prvních 24 hodinách získáte ke každé zakoupené permanentce nejen status Prime Szigeťan, ale i řadu dárků. Atmosféru festivalu skvěle zachycují ty nejlepší okamžiky 25. ročníku festivalu v našlapaném sedmiminutovém videu. V roce 2018 se od 8. do 15. srpna na Ostrově Svobody otevře nová kapitola, dalších dvacet pět let započne v duchu "Love Revolution“. Na festival, který se koná na ostrově uprostřed Budapešti, jezdí lidé z celého světa včetně českých fanoušků muziky, divadla, nového cirkusu, sportu, besed a atrakcí.  

Atmosféru nejlépe popisuje shrnující video z uplynulého ročníku ZDE

Letošní aftermovie vytvořené organizátory festivalu vyniká nejen zachycením kouzelných okamžiků oslav 25. ročníku Szigetu, na videu hovoří také spousta Szigeťanů z více než stovky zemí světa o tom, co pro ně „Ostrov svobody“ znamená. Aftermovie obsahuje i výzvu divákům, aby se připojili k „Love Revolution“.


"Každý jsme jiný. Pocházíme z různých koutů světa, hovoříme rozdílnými jazyky, máme odlišnou víru, barvu kůže, zájmy, vkus i priority. Když se pak všichni setkáme, spojuje nás síla rozmanitosti, díky které můžeme měnit svět," shodují se. 

Festival Sziget spolu se Szigeťany z více než stovky zemí naší planety vyhlašují “Love Revolution”. Revoluci poháněnou silou a láskou komunity usilující o to, aby planeta Země byla lepším místem k životu. 

„Komunita Szigetu vznikla před 25 lety a její hlavní myšlenka je založena na vytvoření “národa snů”, který se na týden stává centrem evropského kulturního života. Hlavním poselstvím iniciativy „Love Revolution“ je zformulování a upevnění základních hodnot, na kterých stojí Sziget více než čtvrt století," uvádí Tamás Kádár, nový ředitel Szigetu.

Organizátoři doplnili, že „Love Revolution“ je velkým shromážděním, šťastnou a pokojnou oslavou skutečnosti, že když budeme chtít, můžeme změnit svět. Věří v přijímání rozmanitosti, respektování lidské důstojnosti a starání se jeden o druhého. Se všemi národy i jednotlivci by mělo být zacházeno stejně, je potřeba podporovat a povzbuzovat jak individuální, tak sociální odpovědnost.

V průběhu Szigetu 2018 budou všechna tato témata prezentována v různých formách, od neziskových organizací až po koncept Art of Freedom.

Ve středu 8. listopadu se se koná speciální 24hodinová akce Szigeťan Prime, a ti z vás, kteří se připojí k „Love Revolution“, obdrží speciální dárkový balíček.

Program festivalu bude teprve postupně zveřejňován, ze zkušenosti víme, že bude našlapaný. Videa, fotky a články z uplynulých ročníků najdete na Kulturne.com ZDE



Fotografie


Autor: David Peltán






Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.