PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Rockem proti rakovině. Benefiční festival navštíví Hudba Praha, UDG i Abraxas

Rockem proti rakovině. Benefiční festival navštíví Hudba Praha, UDG i Abraxas

Čtvrtek, 04.05.2017 / článek

 

V Ražicích u Písku se v sobotu 6. května koná již 14. ročník benefičního festivalu Rockem proti rakovině, jehož součástí je vedle koncertů výborných kapel i tradiční sbírka na pomoc lidem trpící touto nemocí. Akce se jako obvykle koná v příjemném prostředí lesního amfiteátru nad obcí, pro jehož genius loci se na festival rádi vracejí jak interpreti, tak návštěvníci.

Letos se na dvou scénách postupně vystřídá jedenáct skupin a jeden objev písničkářské scény.
„Vše krátce po poledni odstartuje svou tvrdší náloží strakonická parta Delikvence 11, aby ji rázem zklidnil a diváky naladil do pohody písničkář Pokáč, o kterém je nyní hodně slyšet,“ prozrazuje první interprety Miroslav Pokorný, dramaturg festivalu a ředitel Divadla Pod čarou, které společně se svými partnery akci pořádá.

Podle jeho slov ani letos nebude chybět písecká parta Naven, jejímuž kytaristovi Mírovi Málkovi, který podlehl této zhoubné nemoci, je festival věnován. Domácí barvy bude hájit rovněž hardrocková skupina Šutr.

„Tahákem festivalu jistě bude prakticky původní sestava legendární skupiny, která nyní vystupuje pod názvem Hudba Praha Band, s oběma bratry Zatloukaly a původní zpěvačkou Jamajkou. Podobně jako další legenda Abraxas. Punkové publikum myslím potěší Totální nasazení, Covers for Lovers nebo pop punkoví Maniac,“ dodává Miroslav Pokorný.

Hlavně rockerky se mohou těšit na oblíbené UDG. Z Českých Budějovic přijede velká naděje tuzemské scény Pirates of The Pubs a z nedaleké Blatné ostřílení harcovníci Anča Band. V areálu amfiteátru bude k vidění také výstava fotografií z předchozích ročníků festivalu od kmenového fotografa Divadla Pod čarou Daniela "Hendrixe" Čížka.

Během festivalu bude k dispozici zapečetěná pokladna, kam budou moci návštěvníci festivalu přispívat na pomoc lidem nemocným rakovinou. Jako bonus si na památku mohou odnést tradiční pestrobarevné kolíčky nebo sbírku podpořit zakoupením triček, placek či hrnků s logem festivalu.

Předprodej vstupenek je možný do čtvrtka 4. května v Divadle Pod čarou nebo v Kulturním domě Písek. V předprodeji jsou vstupenky za 290 korun, na místě za 350 korun. Bližší informace se dozvíte na tel. čísle: 774 598 332 nebo na FB stránce www.facebook.com/rockemprotirakovine. Vlakové spojení z Písku, Tábora, Českých Budějovic či Strakonic je výborné. Počasí objednané. Stanování je možné.


Fotografie


Autor: Zbyněk Konvička





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Večery S – Chansonet, David Šitavanc, Spolektiv

Hudba / koncert / folk, country, bluegrass
Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, České Budějovice
19.04.2024 od 19:00 hod.

 

Music Stars ZUŠ Sezimovo Ústí a hosté

Hudba / koncert
Spektrum Sezimovo Ústí
19.04.2024 od 18:00 hod.

 

Electric spring disco

Hudba / dj
No signal
19.04.2024 od 21:00 hod.

 

Drummatic

Hudba / dj / dnb
Paluba
19.04.2024 od 21:00 hod.