PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Film Zoo promění budějovické nádraží v kino. Uvidí ho i v Sezimově Ústí a Prachaticích

Film Zoo promění budějovické nádraží v kino. Uvidí ho i v Sezimově Ústí a Prachaticích

Neděle, 28.08.2016 / článek

 

Projekce filmu ZOO oživí dnes, v neděli 28. srpna, Wall club v Sezimově Ústí,  v pondělí 29. srpna českobudějovické nákladové nádraží a o den později prachatickou vilu J.N. Krale. Film Zoo mladé režisérky Terezy Kovářové se odehrává na jedné cestě vlakem a na své předpremiérové tour zastaví na nádražích a v kulturních centrech.  V Budějovicích se navíc můžete těšit na stand-up show Underground Comedy.  

Magisterský film Terezy Kovářové s názvem ZOO si pro začátek své distribuce vybral netradiční způsob projekcí, které mimo jiné zpřístupní i jinak uzavřená místa. Příběh filmu se odehrává na cestě vlakem, proto si tvůrci vybrali právě budovy nádraží.

"Partnerem projektu jsou České dráhy. Na jeden den otevřeme prostor jindy lidem nedostupný. Promítat budeme na nádražích v Praze, Olomouci, Brně, Českých Budějovicích, Pardubicích či v Plzni. Navštívíme ale i místa, která k sobě pojí příběhy a komunity lidí, kteří se o ně starají. Taková jsme našli například v Ostravě, Prachaticích nebo třeba i v Sezimově Ústí,“ prozradila režisérka filmu Tereza Kovářová. Dodala, že chce spojit to, co ji baví – film a živou show s jedinečnou atmosférou genia loci zajímavých míst.

Film Zoo je jejím dalším šedesátiminutovým počinem. Tereza ve svých filmech ráda pracuje s neherci a dokáže na maximum využít prostředky, které má k dispozici. Zoo má undergroundovou atmosféru, nejistý pocit, že něco není v pořádku, a zároveň humor, jenž vychází ze všem dobře známých situací, které zažíváme při cestování vlakem. Večer doplní stand-up show Underground Comedy.

Pojítkem k projekci filmu je tak živé vystoupení herce Tigrana Hovakimyana a dalších komiků, kteří vystupují sami za sebe a jejich humor nezná tabu. Znát je můžete ze Stream.cz nebo z televizního pořadu Comedy Club.

Mysteriózní komedie má premiéru 1. září.  "Rozjetý vlak jen tak nezastavíš, nevyskoč íš, zůstáváš jeho souč ástí, dokud sám nezabrzdí. Známý svět zůstává tam venku, uzavřený ubíhá za okny. Vevnitř zatím vzniká nový ekosystém, doč asně nezávislý. Vytváří náhodné kombinace lidí. Není těžké protnout osudy, stač í vstoupit do kupé. Kdo sedí naproti?" láká diváky anotace filmu.

Projekce filmu se na jihu Čech konají v termínech: 28. 8. – Sezimovo Ústí - klub Wall Club (20.30 hodin), 29. 8. –České Budějovice - nákladové nádraží (20 hodin) –film ZOO + stand-up show UGC, 30. 8. - Prachatice - Kralova Vila (20.30 hodin).

Vstupné na promítání v Sezimově Ústí a Prachaticích je dobrovolné, v Budějovicích zaplatíte rovnou stovku. 
 


Autor: David Peltán, i -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.