PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Festival Dobrovol přiveze na plovárnu Fast Food Orchestra, Red Baron band i Vees

Festival Dobrovol přiveze na plovárnu Fast Food Orchestra, Red Baron band i Vees

Pátek, 12.06.2015 / článek

 

Dobrovolnické centrum Rolničky pořádá multikulturní festival Dobrovol, který se uskuteční 13. června od 14 hodin na plovárně v Soběslavi. Připraven je pestrý program. Odpoledne je určeno dětem a zvídavým dospělákům, večer pak bude patřit muzice. Návštěvníci se mohou těšit například na Vees nebo Fast Food Orchestra. 

Důvody pořádání Dobrovolu objasňuje Renata Gargluová, koordinártorka Dobrovolnického centra: „Je to jedna z možností, jak poděkovat našim dobrovolníkům za jejich skvělou a nenahraditelnou práci a dát jim tak trochu jeden jejich den. Jak i název festivalu napovídá, Dobrovol je také způsob, jakým chceme informovat veřejnost o dobrovolnických aktivitách a o možnostech dobrovolnictví v Soběslavi.“

Festival Dobrovol pořádají sami dobrovolníci a dalším důvodem k jeho pořádní je zajištění potřebných finančních prostředků pro konání letního tábora dobrovolníků a dětí i dospělých s mentálním a kombinovaným postižením nejen z Rolničky. „Tyto pobyty pořádáme již několikátým rokem a letos se uskuteční poslední týden v srpnu v Nuzicích,“ dodává Lukáš Slabý, jeden z dobrovolníků Dobrovolnického centra Rolničky.

"Dobrovol je festival pořádaný Dobrovolnickým centrem střediska Rolnička a těšit se můžete na spoustu zábavy pro malé i velké, pro mladé i staré, pro krásné i krásnější, pro babičky i dědečky, pro vnučky i vnuky a samozřejmě pro všechny, kteří přijdou, protože právě ti si s námi užijí skvělý den,"
zvou pořadatelé. 

Od 14 hodin bude připraven různorodý program pro malé i velké - loutkové divadlo "O mlsné Kateřině", Císařský regiment, Adrenalin park, Kreative park, Dobrometr, Gladiators Gym Tábor, Taneční skupina Hlex a v neposlední řadě například muzikál Pomáda v podání klientů Rolničky. 

Od ethna po ska

Od 18 hodin začíná muzika. Program zahájí táborský Umajam.  "Je to projekt několika nadšenců do hudby a rytmu. Parta kamarádů, která se začala s bubny djambe, darbukami a didgeridoo scházet venku a posléze objevila unikátní prostory galerie a kavárny UMAUMA, či později Aux Café. Umajam je založený na improvizaci rytmů i nástrojů. Na Dobrovolu možná zažijete experiment drum&bass&wave," přibližuje kapela. Následují kapely Pátrači, CCTV Allstars, Vees, Red Baron Band či Fast Food Orchestra. Dále se můžete těšit na vystoupení Totálně roztočení (Fire and Laser show), pole dance (Irbis Acrobatics), šapito "Studio Savec" s čajovnou a chillout stage.

Vstupné je 80 korun, děti do 10 let a ZTP zaplatí 40 Kč, rodinné vstupné (2+2) je za 200 korun. 

O Rolničce
Rolnička vznikla v roce 1994 jako denní centrum pro 12 dětí s mentálním a kombinovaným postižením ze Soběslavi a nejbližšího okolí. V současné době poskytuje Rolnička sociální, vzdělávací a rehabilitační služby více jak 100 dětem i dospělým z celého táborského regionu. Rolnička rovněž zaměstnává lidi s postižením v chráněné dílně a Čajovně-kavárně Rolnička. V roce 2013 jsme otevřeli pobočku v Táboře.
Rolnička rovněž provozuje Dobrovolnické centrum, jehož cílem je především vyhledávání a proškolování dobrovolníků ve prospěch dětí, dospělých a seniorů s postižením na Táborsku. Dobrovolnické centrum Rolničky je akreditováno Ministerstvem vnitra ČR. Více informací naleznete webových stránkách www.rolnicka.cz.


Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


 

Maturitní ples Gymnázia Milevsko

Hudba / taneční zábava
Dům kultury Milevsko
26.10.2024 od 19:00 hod.

 

Procrastination + B.V.S. + Living Despair

Hudba / koncert / progressive metal - stoner rock - rock
Recykle culture club
26.10.2024 od 19:00 hod.

 

Age of stage fest

Hudba / festival / rock
Hotel Zlatá Loď
26.10.2024 od 19:00 hod.