PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


The Real McKenzies ve Velbloudu. Velkolepá párty za zvuku dud

The Real McKenzies ve Velbloudu. Velkolepá párty za zvuku dud

Pondělí, 25.05.2015 / fotoreport

 

Na středu 13. května jsem se těšil jako malej kluk. O tom, že v Budějovicích budou hrát The Real McKenzies se mluvilo už nějaký pátek, ale když mi zazvonil telefon a dostal jsem nabídku dokumentovat celý den s kapelou, málem jsem proskočil stropem. Oprášil jsem pár anglických frází a s foťákem přes rameno stál v půl druhé odpoledne ve Velbloudu.

Příjezd byl avizovaný už na jednu, ale teprve po druhé se otevřely dveře klubu a s úsměvem na tváři, obloženým talířem a pivem v ruce celý ansábl vešel do potemnělé místnosti. Na většině bylo vidět, že předchozí den se koncert v Praze vydařil, takže následovalo kafe, stěhování nástrojů, pivo (“jé oni mají Budvar”), zvukovka, pivo a odjezd na prohlídku pivovaru. Teprve tam se všichni rozzářili, oblékli kilty a se slinou v koutku vběhli do areálu. Výklad o vodě a procesu vaření piva se zkrátil na nejnutnější minimum a pak už přišlo to, na co všichni čekali. Ochutnávka. Nebýt toho, že je ve sklepení taková zima, ochutnávalo by se dodneška. Pak rychle na hotel, ubytovat a na večeři.

Nemohlo chybět spousta piv, takže zprvu turistická skupina se začala měnit v rozeřvané stádo. Cesta do Velbloudu už byla hodně klikatá. V klubu narváno, každý už nervózní kdy to propukne. Chvíli po deváté hodině se rozezněly nástroje a polonahý Paul se prodral na pódium. O tom co se stalo potom sní snad každá kapela. Atmosféře nacpaného klubu se prostě žádný letní festival nevyrovná. Posluchači hltali každé slovo a Paul vyprávěl po vzoru starých bardů o pivu, ženách, ale i o skotské hrdosti. Hodina a půl kocertu se zdála jako pár minut. Večer koncertem neskočil. Aź do rána pouštěl muziku DJ Rimmsie. The Real McKenzies
 


Fotografie


Autor: František Ciml, Alena Cibulková





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.