PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Charlie Looker [Brooklyn, NYC] + Kalimankou Denkou [CZ]


Hudba / koncert / pop - industrial - metal - klasika




Město: České Budějovice

Datum: 20.03.2019 od 19:00 hod.

Místo: Hyacinth - Široká 19

 
 


Charlie Looker
Newyorský skladatel, vokalista a multiinstrumentalista Charlie Looker (Psalm Zero,
Seaven Teares, ex-Extra Life, ex-ZS) se vrací na Ostinato do Českých Budějovic po dlouhých osmi letech, tehdy skvělý koncert s (dnes již neexistující) formací Extra Life, nyní vystoupí solo a představí své aktuální album Simple Answers.

Jeho hudba je průsečíkem nejrůznějších vlivů a žánrů, včetně metalu, popu, industrialu, středověké hudby, nebo experimentální i klasické kompozice. Narodil se a dále sídlí v New Yorku, komponoval pro množství souborů a orchestrů, ale většina jeho produkce je nadále s vlastními projekty a kapelami.

Looker byl zakládajícím členem experimentálního newyorského kolektivu ZS (Ostinato 2009) na počátku 00. let a tehdy souběžně zapustil svoje kořeny v prostředí Brooklynské DIY scény. V roce 2007 založil vlastní band Extra Life, s kterým za dobu šesti leté existence vybudoval poutavé mezinárodní renomé. Od 2012 jsou jeho hlavní kapelou metal / elektroničtí Psalm Zero (Profound Lore Records), stejně jako jeho komorní kompoziční práce. Rozmanité spolupráce s Dirty Projectors, Tyondai Braxton, Amanda Palmer, Zeal & Ardor, Mick Barr a Jherek Bischoff. Looker získal rezidence od Brooklynské filharmonie, Yarn/Wire, festivalu Ostrava New Music Days (CZ), SEM Ensemble, Experiments in Opera (New York) a Stone (New York). V roce 2011 byl zařazen od WNYC mezi TOP 100 amerických skladatelů do 40 let, jeho hudba se představila na festivalech včetně Primavera Sound (Španělsko), Ecstatic Music (New York), Bad Bonn (Švýcarsko), Villette Sonique (Francie) a Sound Forest (Lotyšsko).

Vstupné
180,– s rezervací
230,– na místě bez rezervace





Barokní dvůr Borotín pokračuje v rekonstrukci a prosí o pomoc

Další ročník soutěže neziskových organizací Máme vybráno, která se zaměřuje na obnovu památek, odstartoval. V prvním kole jde o to, kdo vyhraje krajské kolo a postoupí do celorepublikového finále. Do klání se letos opět zapojil i Barokní dvůr Borotín, který majitelé postupně zachraňují před zchátráním a po celý rok se v něm snaží dělat kulturně-společenské akce por dospělé i děti. Hlasování probíhá do 31. května, takže pokud máte chuť podpořit obnovu Barokního dvora Borotín, hlasujte ZDE

Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Alexej Sevruk: Evropanka

Ostatní / setkání / autorské čtení
Jednota
25.04.2024 od 18:00 hod.

 

Jiří Kubeček a Barbora Brabcová

Hudba
Divadlo Oskara Nedbala Tábor
25.04.2024 od 19:00 hod.

 

Bezplatné a anonymní testování na žloutenku, syfilis a HIV

Ostatní / bezplatné testování
parkoviště sv. Florián
25.04.2024 od 14:00 hod.

 

Hudební sklepy - Justin Lavash

Hudba / koncert / blues - folk - jazz - rock
Galerie M v Milevsku
25.04.2024 od 19:30 hod.