PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Rozsvícení vánočního stromu v Jindřichově Hradci


Ostatní / setkání




Město: Jindřichův Hradec

Datum: 26.11.2016 od 14:00 hod.

Místo: Jindřichův Hradec

 
 

 První adventní víkend v Jindřichově Hradci bude nabitý akcemi. Město po celý víkend zaplní festival betlémů s názvem Jindřichohradecké JINoHRÁtky aneb Dejte děti do jeslí. V sobotu roztáhne na náměstí Míru svá křídla pětimetrový PETAnděl. A v neděli se můžete těšit na tradiční rozsvícení vánočního stromu.

Centrum města letos poprvé zaplní jediný festival betlémů v České republice Jindřichohradecké JINoHRÁtky aneb Dejte děti do jeslí. O prvním adventním víkendu 26. a 27. listopadu svou tvorbu představí řezbáři i drobní betlémáři a svá ochranná křídla nad přehlídkou roztáhne unikátní, více než pětimetrový PETAnděl. Rozzářeného posla nebes z desetitisíců PET lahví, na jehož stavbě se podílí 13 škol z Jindřichova Hradce a okolí, zapíše komisař do České knihy rekordů. Kupole andělových šatů, kterou vytvoří „ledově“ modrý a bílý plast, ukryje malou výstavu o vzniku jedinečné obří sochy. Anděl, který bude celý advent svítit nevtíravou bílou barvou, dokáže rozpoznat zpěv a na vánoční koledy odpoví rozblikáním celé pestré škály barev.

V kostele sv. Jana Křtitele si mohou návštěvníci prohlédnout tradiční výstavu řezeb a betlémů, tentokrát v podání řezbáře Vladimíra Cejnara. Výstavu, kterou zahájí vernisáž v sobotu 26. listopadu ve 14.00 hodin za doprovodu Chrámového sboru Adama Michny pod vedením sbormistra Tomáše Petrů, potrvá do 30. prosince.

Celý střed města také ožije festivalovou hrou, která propojí všechny kulturní subjekty ve městě. Vlastní betlém si mohou návštěvníci vyrobit v Muzeu Jindřichohradecka a svou šikovnost si budou moci vyzkoušet také v Domě gobelínů. V Muzeu fotografie a moderních obrazových médií je čeká betlémská scenérie, kde mohou nejmladší dítě doslova „dát do jeslí“ jako Ježíška a vyfotografovat se v převleku za Pannu Marii, svatého Josefa či Tři krále. Další úkoly budou plnit na Staré radnici a v jindřichohradeckém infocentru a na závěr celé trasy dostanou děti drobnou odměnu a dospělí punč.

Mateřské a základní školy z Jindřichohradecka budou také soutěžit O nejkrásnější betlém a jejich výrobky vystaví muzeum v křížové chodbě bývalého kláštera minoritů ve Štítného ulici. K vidění budou až do 30. prosince. Návštěvníci si také budou moci prohlédnout Krýzovy jesličky, které jsou jediné svého druhu na světě, a na festival se podívat z ptačí perspektivy z městské věže.

Celý festival doplní i doprovodný program a malý řemeslný trh, kde mohou návštěvníci ochutnat rozličné dobroty, nebo potěšit své blízké malým dárkem.

Festival Jindřichohradecké JINoHRÁtky, nad nímž převzal záštitu jihočeský hejtman Jiří Zimola, pořádá Muzeum Jindřichohradecka ve spolupráci s Městem Jindřichův Hradec a za podpory Nadace ČEZ.

V neděli 27. listopadu slavnostní rozsvícení vánočního stromu začne v 18.00 hodin doprovodným programem, který bude pro Jindřichohradečáky novinkou a věříme, že i příjemným překvapením. Samozřejmě, že nebudou chybět sváteční proslovy a tradiční vánoční občerstvení.

Zveme všechny občany, abychom si do sytosti užili okamžiku, kdy dojde ke slavnostnímu rozsvícení vánočního stromu za společného zpěvu koled. Náměstí Míru v letošním roce ozdobí stříbrný smrk cca 13 m vysoký, darovala ho společnost NET4GAS, s.r.o

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v letošním roce pořádá město Jindřichův Hradec, Kulturní dům Střelnice ve spolupráci se společností Art4Promotion a se společností Služby města Jindřichův Hradec.


Více o akci Rozsvícení vánočního stromu v Jindřichově Hradci na webu akce






Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.