PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Aynsley Lister (GB)


Hudba / koncert / blues rock




Město: České Budějovice

Datum: 14.10.2016 od 20:00 hod.

Místo: River music club

Cena: 300

 
 

 Exploze přirozených schopností a ohnivé, emocemi nabité kompozice, to je Aynsley Lister - vynikající kytarista, který vychází z blues-rockové tradice, ale posouvá ji směrem k moderním formám, jimž nechybí “duše”, jíž tak často a tak marně hledáme v současné hudbě.

Ať se již věnuje skládání nebo okouzluje posluchače na koncertech, vždy ukazuje jedno - hudba je pevnou součástí jeho DNA. S více jak 100 000 prodanými alby, skvělými kritikami a vysokým standardem svých turné patří Aynsley Lister k předním představitelům současné britské blues-rockové hudby.

Narodil se, aby se stal muzikantem. V dětství ho hypnotizovala otcova stará kytara. Když mu bylo 8 let, dostal pvní kytaru a tón po tónu kopíroval svoje vzory - Petera Greena, Erica Claptona či Kossoff.

První desku vydal v roce 1996. Předskakoval Buddy Guyovi, Robertu Crayovi, Johnu Mayallovi, Bryanu Adamsovi, Lynyrd Skynyrd ad. V roce 2007 byl zařazen mezi 10 nejvýznamnějších bluesových umělců současnosti. Nosič “Home” vydal pod svým vlastním labelem Straight Talkin' Records. Na léto 2016 připravuje již 11 CD.

“Nevypadám jako bluesman, neoblékám se jako bluesman, nemám hlas jako bluesman, ale moje kytarová hra z blues vychází. A ať už hraju rock nebo pop, když přijde ke slovu kytara, to blues tam určitě je. Fanoušci si s tím musí poradit sami.”
Diskografie:

Messin' with the Kid (1996)



Pay Attention! (1997)

Aynsley Lister (1999)

Everything I Need (2001)

Supakev n Pilchards (2002)

All or Nothing (2002)

Live! (2004)

Pilgrimage (2005)

Upside Down (2007)

Equilibrium (2009)

Tower sessions (2010)

Home (2013)


Obsazení:

Aynsley Lister,kytara, zpěv

Boneto Dryden, bicí

Steve Amadeo, baskytara

André Bassing, klávesy


Ocenění:

British Blues Awards 2016

British Blues Awards 2014



Odkazy:

www.aynsleylister.co.uk



https://myspace.com/aynsleylister

https://www.facebook.com/aynsleylister

https://twitter.com/AynsleyLister

YouTube:

z připravovaného alba: https://www.youtube.com/watch?v=rvRAMjJRLOo

ohlédnutí: https://www.youtube.com/watch?v=-IFMt4HLzg0




Více o akci Aynsley Lister (GB) na webu akce








Mohlo by se vám zamlouvat

 

 




Kultura dnes


Soukromé rozhovory

Divadlo / drama
Divadlo Oskara Nedbala Tábor - malý sál
20.10.2020 od 19:00 hod.

 

Spisovatelé do knihoven - jan škrob

Ostatní / autorské čtení a beseda
Kulturní dům Veselí nad Lužnicí
20.10.2020 od 18:30 hod.

 

Táňa Nálepková - Milovat k smrti

Divadlo / jiný / drama - hudební
Městské divadlo Český Krumlov
20.10.2020 od 19:30 hod.