PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Aynsley Lister (GB)


Hudba / koncert / blues rock




Město: České Budějovice

Datum: 14.10.2016 od 20:00 hod.

Místo: River music club

Cena: 300

 
 

 Exploze přirozených schopností a ohnivé, emocemi nabité kompozice, to je Aynsley Lister - vynikající kytarista, který vychází z blues-rockové tradice, ale posouvá ji směrem k moderním formám, jimž nechybí “duše”, jíž tak často a tak marně hledáme v současné hudbě.

Ať se již věnuje skládání nebo okouzluje posluchače na koncertech, vždy ukazuje jedno - hudba je pevnou součástí jeho DNA. S více jak 100 000 prodanými alby, skvělými kritikami a vysokým standardem svých turné patří Aynsley Lister k předním představitelům současné britské blues-rockové hudby.

Narodil se, aby se stal muzikantem. V dětství ho hypnotizovala otcova stará kytara. Když mu bylo 8 let, dostal pvní kytaru a tón po tónu kopíroval svoje vzory - Petera Greena, Erica Claptona či Kossoff.

První desku vydal v roce 1996. Předskakoval Buddy Guyovi, Robertu Crayovi, Johnu Mayallovi, Bryanu Adamsovi, Lynyrd Skynyrd ad. V roce 2007 byl zařazen mezi 10 nejvýznamnějších bluesových umělců současnosti. Nosič “Home” vydal pod svým vlastním labelem Straight Talkin' Records. Na léto 2016 připravuje již 11 CD.

“Nevypadám jako bluesman, neoblékám se jako bluesman, nemám hlas jako bluesman, ale moje kytarová hra z blues vychází. A ať už hraju rock nebo pop, když přijde ke slovu kytara, to blues tam určitě je. Fanoušci si s tím musí poradit sami.”
Diskografie:

Messin' with the Kid (1996)



Pay Attention! (1997)

Aynsley Lister (1999)

Everything I Need (2001)

Supakev n Pilchards (2002)

All or Nothing (2002)

Live! (2004)

Pilgrimage (2005)

Upside Down (2007)

Equilibrium (2009)

Tower sessions (2010)

Home (2013)


Obsazení:

Aynsley Lister,kytara, zpěv

Boneto Dryden, bicí

Steve Amadeo, baskytara

André Bassing, klávesy


Ocenění:

British Blues Awards 2016

British Blues Awards 2014



Odkazy:

www.aynsleylister.co.uk



https://myspace.com/aynsleylister

https://www.facebook.com/aynsleylister

https://twitter.com/AynsleyLister

YouTube:

z připravovaného alba: https://www.youtube.com/watch?v=rvRAMjJRLOo

ohlédnutí: https://www.youtube.com/watch?v=-IFMt4HLzg0




Více o akci Aynsley Lister (GB) na webu akce








The Gangnails se po 10 letech vrátí do Orionu

Po více než deseti letech se v sobotu 4. února do táborského Orionu vrátí punk-rock´a´billy kapela The Gangnails. Pamětníci si vzpomenou na divoké koncerty z let 2006–2012, kdy právě v klubu Orion kapela pravidelně vystupovala. Od té doby došlo na drobné změny v sestavě a na konci roku 2020 vydání desky Rolling Tunes!, kde opět vystřihli osobitý energický mix punku, rockabilly a špinavého padesátkového rock’n’rollu. The Gangnails se za dvacet let své existence vypracovali v jednu z nejpopulárnějších žánrových kapel v ČR. Večer otevře ve 20 hodin rock´n´roll mlátička Garage Rattlesnakes z Klatov.Předprodej vstupenek je ZDE, na místě budou lístky za 200 Kč. Celková kapacita klubu je nastavena na 100 návstěvníků. FCB událost je ZDE. (ro)
 

Mohlo by se vám zamlouvat

 

 




Kultura dnes


Fousatej Hat

Hudba / koncert
MC Fabrika, Jeronýmova 6, Č. Budějovice
04.02.2023 od 20:00 hod.

 

Kurz - Kabelka bez jehlic a nití

Ostatní / workshop
Dům kultury Milevsko
04.02.2023 od 16:00 hod.

 

The Gangnails + Garage Rattlesnakes

Hudba / koncert / punk - rock - rock´n´roll
MC Orion Tábor
04.02.2023 od 19:30 hod.

 

Bechyňské Perlení - XXIX. ročník

Divadlo / jiný / festival ochotnického divadla
KD Bechyně
04.02.2023 - 05.02.2023 od 10:00 hod.
vícedenní akce