PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


TRANSFORMA: Diskusní fórum


Ostatní / diskuzní forum, diskuze, přednáška, architektura, táborsko




Město: Tábor

Datum: 19.07.2016 od 15:00 hod.

Místo: Trafostanice - ul. Dobrovského

 
 

DISKUSE č.1 - 15:00
Architektura v Táboře a její směřování

Myslíte si, že se město Tábor zalévá betonem? Či je naopak všude až moc zeleně a chtělo by to trochu prosekat? Užívají se peníze neefektivně a na špatných místech, zatímco ta pro občany důležitá prorůstají plevelem? Mělo by město být oázou klidu nebo je v pořádku živě diskutovat na zahrádkách v ulicích historického centra i pár hodin po desáté? A má být město v budoucnu skanzenem či moderním progresivním subjektem, který se nebojí experimentovat? Nebo obojí?
Přijďte si vyslechnout názory lidí, kteří se o veřejný prostor starají - starostu Tábora Jiřího Fišera nebo odborníky v oboru jako Peter Bednar, Martin Kraus nebo Petr Fabík. Třeba se i dozvíte něco zajímavého, co změní váš dosavadní názor na věc. A nebo třeba nezmění, ale spíše utvrdí, což nám budete mít určitě možnost sdělit a všichni o tom budeme moci živě diskutovat.

moderátor:
Libor Mládek

hosté diskuse:
Jiří Fišer
Martin Kraus
Petr Fabík
Peter Bednar
...u dalších hostů čekáme na potvrzení

Odborná veřejnost
Lektoři Průmyslové školy v Táboře
Ateliér Vltava



DISKUSE č.2 - 17:00
Mezi nezájmem a radikalizací

Politickým spektrem napříč Evropou (a nejen v ní) sbírají hlasy po milionech kandidáti, kteří se vymykají, díky svým extrémním názorům, zavedenému establishmentu a mnoho z nich se svými ideologiemi až nebezpečně blízko přibližuje hrůzným totalitám minulého století. Nejsilnější základnu pak nacházejí většinou mezi prvovoliči. Co nutí mladé lidi uchylovat se k extremistickým uskupením, které mají snahu omezovat práva lidí? Pramení jejich volba ze strachu z neznámých, dostatečné neinformovanosti nebo čisté nenávisti k druhým? A co dělat s celkovým nezájmem mladých lidi o politiku. Dá se vůbec udělat politika natolik přitažlivá, aby o ni mladí jevili větší zájem?
Na tyto a mnohé další otázky se budou pod vedením Matěje Krause snažit odpovědět starosta Tábora Jiří Fišer, zástupce Občanského institutu Roman Joch, z Brna dorazí Jaroslav Cerman z Institutu regionálních demokratických hodnot, a čtveřici pozvaných uzavírá člen think-tanku Evropských hodnot Jakub Janda. Přijďte si vyslechnout názory a možná přispět do diskuze i svým pohledem na věc. Budeme se těšit.

moderátor:
Matěj Kraus

hosté diskuse:
Jiří Fišer
Roman Joch
Jakub Janda
Jaroslav Cerman (?)


Diskuse jsou součástí programu multižánrového festivalu Transforma. Pro další informace sledujte www.transforma.cz, Transforma nebo hlavní event festivalu: http://bit.ly/28ZNfku


Více o akci TRANSFORMA: Diskusní fórum na webu akce


e-mail na pořadatele: info@transforma.cz






Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.