PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


University singers - koncert univerzitního sboru z Minnesoty


Hudba / koncert / koncert




Město: Veselí nad Lužnicí

Datum: 30.05.2016 od 18:00 hod.

Místo: Kostel Povýšení sv. Kříže Veselí n. L.

Cena: vstupné dobrovolné

 
 

University Singers

Ve veselském kostele zazní hudba v podání minnesotského univerzitního sboru University Singers. Jde o nejelitnější velké sborové těleso v rámci hudebního oddělení School of Fine Arts, americké minnesotské university v Duluth. Sbor je otevřený pro studenty všech univerzitních oborů. Sbor University Singers, nyní pod taktovkou svého již druhého sbormistra, Dr. Stanleyho R. Wolda, byl založen v roce 1972. Za tu dobu sbor absolvoval devět koncertních turné po Evropě (1994: Bavorsko a Rakousko; 2005 Nizozemí a Paříž; 2007 Turecko; 2010 Německo), Keni a Tanzánii (1997-98) a Kostarice (2002). Mimo jiné nastudovali Bachovou Mši h moll, Janovy pašije a Matoušovy pašije, Mozartovu Velkou mši c moll, Saygunovo oratorium Yunus Emre, Goundova Fausta, Mahlerovu Symfonii Vzkříšení a Verdiho Requiem.

Stanley R. Wold, sbormistr
Stanley R. Wold je profesorem hudby a ředitelem sborových aktivit na University of Minnesota Duluth, kde vyučuje sbormistrovství a vokální hudební výchovu od roku 1984. Je činný na mezinárodní úrovni, studoval a dirigoval sborovou hudbu v Maďarsku, Rusku, Skandinávii a ve Venezuele. Byl delegátem na sympoziu Mezinárodní federace pro sborovou hudbu ve Vancouveru, Sydney, Rotterdamu, Minneapolis, Kjótu, Kodani a Puerto Madryn (Argentina). Nyní je již 26. sezónu (2015-16) ve funkci uměleckého ředitele a sbormistra Arrowhead Chorale z Twin Ports, byl také sbormistrem Symfonického orchestru Duluth-Superior (1991-99). Šest let vyučoval středoškolskou vokální hudbu na státních školách v Minnesotě a Iowě. V současné době je hudebním ředitelem v luteránském kostele Gloria Dei v Duluth a je aktivním rozhodcem a klinickým poradcem pro Minnesota State High School League a Wisconsin School Music Association. V červnu 2013 mu arrowheadská Rada pro regionální umění udělila ocenění Maddie Simons Arts Advocate Award.

Repertoár koncertu bude vybrán z děl těchto autorů: Američtí skladatelé - Morten Laurdisen, Samuel Barber, Eric Whitacre, Leo Nestor, minnesotští skladatelé - Eric William Barnum, Craig Carnahan, Stephen Paulus, Dale Warland. mezinárodní skladatelé - Ola Gjeilo, Arvo Pärt, Knut Nystedt, Antonín Dvořák, Stephen Leek, Anton Bruckner, Franz Schubert. Zazní i lidové písně včetně spirituálů.


Více o akci University singers - koncert univerzitního sboru z Minnesoty na webu akce


e-mail na pořadatele: info@kd-veseli.cz






Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.