PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Please The Trees (Jeden svět Tábor)


Hudba / koncert / rock




Město: Tábor

Datum: 19.03.2016 od 20:00 hod.

Místo: MP7

 
 

 V rámci pestrého doprovodného programu Jeden svět Tábor vystoupí, počkej si:

Please The Trees
(Psychedelický rock)

Skupina Please The Trees právě vydala čtvrté řadové album ( /\ r |> u vydavatelství Starcastic Records. Desku kapela natočila s producentem Chrisem Koltayem v jeho studiu High Bias Recordins v Detroitu během čtyřiadvaceti hodin. Album sklízí nadšené reakce:

Fullmoon: 100% deska měsíce
Rock&Pop: *****
Headliner: *** 1/2
Radio Wave: 85% deska týdne
Psychedelic.cz: 95%


Skupina Please The Trees (český překlad Potěšit stromy) původně vznikla v roce 2005 spojením post rockových, kytarových snivců a léčitelů Some Other Place a písničkáře Václava Havelky. Debut Lion Prayer vyšel v roce 2007, druhé album Inlakesh v roce 2011. Třetí řadové album. Třetí řadové album 'A Forest Affair' kapela natočila s producentem Jonathanem Burnsidem v říjnu 2011 během druhého amerického turné u kalifornského San Francisca. Album vyšlo u vydavatelství Starcastic Records v říjnu 2012 a bylo oceněno výroční hudební cenou Anděl za nejlepší alternativní počin v roce 2012. Skupina odehrála v roce 2013 něco kolem třiceti vystoupení v zahraničí (Polsko, Bulhrasko, Rumunkso, Izrael, Holandsko, Belgie). Hned začátkem roku 2014 proběhlo turné v Anglii a v březnu další mesíční turné v USA, které čítalo dvacet tři vystoupení, během něhož skupina natočila čtvrté album ve studiích High Bias Recording v Detroitu s Chrisem Koltayem (The War On Drugs, Liars, Deerhunter, Akron/Family) a v Rivington66 v New Yorku s Philem Weinrobem. Album vyšlo 21.9.2015 opět u Starcastic Records.

V červenci 2015 Please The Trees vystupují mimo jiné jako předkapela Robertu Plantovi And The Sensational Space Shifters.

Skupina Please The Trees také od roku 2010 vystupuje v doprovodu seniorského sboru Elpida v rámci kampaně Mluvme o stáří jejíž náplní je zlepšování mezigeneračních vztahů. V současné době projekt pracuje na novém materiálu.

Planting Trees Project
Počínaje 1.10.2011 skupina Please The Trees vysazuje v každém městě, místě svého koncertu, strom a tak prakticky, ne jen abstraktně, naplňuje obsah svého názvu. Vysazení probíhá na nejvhodnějším místě poblíž místa vystoupení. Vysazení se dokumentuje focením. Fotky s příslušnými detaily jsou po té zveřejněny na oficiálním facebook profilu projektu: www.facebook.com/pleasethetreesproject
V budoucnu, v případě, že se kapela bude vracet koncertovat do stejného místa, kde vysazení již proběhlo, podnikne se návštěva stromu a další focení fáze jeho růstu. Následuje aktualizace na blogu, kde se budou vysazení archivovat.
Lokace vysazených stromů se vyznačují a shromažďují na mapě projektu http://g.co/maps/t9ne8

Koncerty pro šumavskou divočinu
Nedávno Please The Trees praktické naplňování obsahu svého názvu (Potěšit stromy) rozšířili o další aktivitu - od začátku roku 2014 svolávají a spolupořádají sérii Koncertů pro šumavskou divočinu, jejímž cílem je zejména správné a nezaujaté informování veřejnosti o situaci kolem Národního parku Šumava, jehož kvalitní správa a vůbec existence je co volební období ohrožena. Nejčerstvějším podnikem této série je dvoudenní KONCERT PRO ŠUMAVSKOU DIVOČINU č. 4 přímo na Šumavě https://www.facebook.com/events/1607973149480780/



Více o akci Please The Trees (Jeden svět Tábor) na webu akce






Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.