PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Jan Žižka bojuje s byrokracií i bulvárem. Kapota stoupá vzhůru a sklízí úspěchy

Jan Žižka bojuje s byrokracií i bulvárem. Kapota stoupá vzhůru a sklízí úspěchy

Středa, 03.06.2015 / fotoreport + článek

 

Bouřlivým potleskem a nepřeberným množstvím květin byli zasypáni ochotničtí herci z táborského Divadla Kapota. Ti předvedli naprosto perfektní výkony v nové hře Ať žijí husité, která měla premiéru ke sklonku května.   

Hra vznikala pod taktovkou režisérky Kateřiny Pokorná, jež dala dohromady také soubor lidí z ulice (více o vzniku ZDE). Ty se postupem času vypracovali ve věrohodné herce. A nová hra Ať žijí husité jim sedla, jak říká babička, "jak prdel na hrnec".  

Komedie, jejíž hlavní postavou je hejtman Jan Žižka, který se probudí do současnosti po několikasetletém spánku v hoře Blaník a jde se podívat, zda je České zemi už opravdu nejhůře, jak znějí zprávy, zejména ty z bulváru...

S herci tak diváci prožívají četná dobrodružství odkazující na dnešní reálie. Divák se podívá do hospod, na táborskou i budějovickou radnici, potká se se starostou Jiřím Fišerem i hejtmanem Jihočeského kraje, užije si trable s dotacemi i mediálním šílenstvím a hlavně se dobře pobaví.

Realistické, všední problémy jsou propleteny surrealistickými skeči a odlehčeny hudbou, storkami, staročeštinou a postavami z filmové pohádky Ať žijí duchové. V dobrém slova smyslu scénáristický boršč pak završuje nenucený humor.
Zaslouženě se tak dostalo hercům z Kapoty velké návštěvnosti (sál Střední průmyslové školy strojn a stavební byl naprosto vyprodaný) a nekonečného aplausu.

Kdo by chtěl Kapotu vidět, má možnost dnes, ve středu 3. června, kdy od 19 hodin v sále restaurace Na Pěkné vyhlídce v táborských Čekanicích hrají druhou premiérovou hru Jdi do Prčic!  Nebo sledujte Kulturne.com či facebook Kapoty. 
    


Fotografie


Autor: David Peltán