PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Cheiron dal šanci svým hudebním talentům

Cheiron dal šanci svým hudebním talentům

Úterý, 17.10.2017 / článek

 

V úterý 26. září se u Stánku na Žižkově náměstí v Táboře konala další hudební akce, tentokrát ale netradičně pod taktovkou organizace Cheiron T. Možnost vystoupit před táborským publikem získaly již známé ale i začínající kapely, které pravidelně zkouší v prostorách cheironské hudebny.

Pro některé z nich se tak naskytla vůbec první šance opustit prostory zkušebny, předvést před větším publikem svůj um a zažít si svých pět minut slávy, řekla Lucie Šebánková, komunitní pracovnice Cheiron T.

Večer zahájila čardášová kapela, která populární romské hity proložila funkovými rytmy a všechny kolemstojící přinutila vlnit se podle jejich hudebního diktátu. Po ní přišel na řadu syrový undergroundový rock DJ Tygra, který ve společnosti své kytary naservíroval divákům malou ochutnávku ze své originální tvorby. V závěru večera táborské náměstí ovládly hiphopové rytmy od skupiny Strapekt. Ta skrz své upřímné a přímočaré rapy nabídla posluchačům vhled do jejich života.

Hudební čísla doplnila taneční vystoupení. O tradiční romské pohyby se postarala taneční skupina Čiriklore, která navázala na své vystoupení z Táborských setkání. Prostor pro moderní hiphopový taneční program získala na speciální vyžádání diváků skupina Strapekt.

Večer nabídl táborské veřejnosti talenty, které se i díky organizaci Cheiron T mohou ve svém volném čase věnovat hudbě a dalším smysluplným aktivitám. Podle počtu návštěvníků a nadšené atmosféry, která muzikanty doprovodila, je zopakování akce nasnadě.


Fotografie


Autor: Petra Basíková





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Náhodný Výběr - 10 let + UDG + Láska

Hudba / koncert
Hotel Palcát Tábor
20.04.2024 od 18:30 hod.

 

Tros Sketos

Divadlo
Divadlo Oskara Nedbala Tábor
20.04.2024 od 19:00 hod.

 

morava + fantom

Hudba / hudební večer
Kulturní dům Veselí nad Lužnicí
20.04.2024 od 20:00 hod.

 

Undergroundová pouť z Ameriky do Fabriky

Hudba
MC Fabrika, Jeronýmova 6, Č. Budějovice
20.04.2024 od 13:00 hod.