PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Placebo oslaví dvacet let kompilací, EP a turné. Bonusem je novinka Jesus' Son

Placebo oslaví dvacet let kompilací, EP a turné. Bonusem je novinka Jesus' Son

Sobota, 27.08.2016 / článek + video

 

Placebo patří k nejúspěšnějším britským rockovým kapelám posledních dvou dekád. Trio funguje již více než dvacet let a doposud prodalo přes dvanáct miliónů svých nahrávek. První album kapely vyšlo v roce 1996, a tak nyní nastal čas, aby se Placebo poohlédli zpět a zrekapitulovali své dosavadní úspěchy. 

Retrospektivní kompilace úspěchů Briana Molka a jeho kolegů vyjde 7. října pod názvem A Place For Us To Dream a kromě známých hitů nabídne i jednu novou píseň. Zmiňovaný výběr mapuje kompletní vývoj kapely, od méně známých singlů Bruise Pristine, Come Home či Teenage Angst přes zásadní hity Nancy Boy, Every You Every Me, Pure Morning, The Bitter End až po úspěšné songy Meds, For What It's Worth a Too Many Friends. Pomyslným bonusem bude zbrusu nová skladba Jesus' Son!



Placebo, kteří jsou považováni za jednu z nejúspěšnějších alternativních rockových kapel posledních dvaceti let a kteří během své kariéry získali zlatá a platinová ocenění ve více než třiceti zemích, svoji retrospektivní kolekci vydají digitálně a 2CD, jež nabídnou celkem šestatřicet písní. Fyzický formát navíc doplní i speciální čtyřiadvacetistránková kniha s doposud nikdy nezveřejněnými fotografiemi z posledních dvaceti let, které pro její účely ze svých osobních archívů vybrali Brian Molko a Stefan Olsdal. 

Nevydané věci a turné

Trio, které má na svém kontě spolupráci například i s Davidem Bowiem, Robertem Smithem či Michaelem Stipem, pro fanoušky kromě výběrovky přichystalo i další dárek v podobě EP. To vyjde taktéž 7. října pod názvem Life's What You Make It, nabídne šest doposud nevydaných písní, mezi kterými nebude chybět nejen nový singl Jesus' Son, ale například i coververze klasiky Life's What You Make It od Talk Talk či nedávno zaznamenané koncertní písně. Celé EP produkoval Adam Noble, který má na svém kontě spolupráci s Red Hot Chilli Peppers nebo dEUS a stál i u zrodu desky Loud Like Love.

Kromě vydání výběrového dvojalba a EP se fanoušci mohou na Placebo těšit také naživo. Mezi říjnem a prosincem tohoto roku kapelu čeká téměř čtyřicet koncertů, během kterých zavítá do Francie, Německa, Polska, Švédska, Finska nebo Ruska. Turné se nevyhne ani České republice, kde Placebo zahrají 8. listopadu. Hostit je bude tentokrát Fórum Karlín.

http://www.placeboworld.co.uk
https://www.facebook.com/officialplacebo





Fotografie


Autor: - dap, i -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Večery S – Chansonet, David Šitavanc, Spolektiv

Hudba / koncert / folk, country, bluegrass
Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, České Budějovice
19.04.2024 od 19:00 hod.

 

Music Stars ZUŠ Sezimovo Ústí a hosté

Hudba / koncert
Spektrum Sezimovo Ústí
19.04.2024 od 18:00 hod.

 

Electric spring disco

Hudba / dj
No signal
19.04.2024 od 21:00 hod.

 

Drummatic

Hudba / dj / dnb
Paluba
19.04.2024 od 21:00 hod.