PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Jaká byla letošní Táborská setkání?


Neděle, 22.10.2017 / článek + video

 

Letošní festival se konal v aprílovém počasí – paprsky slunce se střídaly s dešťovými přeháňkami a chladem, ale na náladě návštěvníků to neubralo. V průběhu tří dnů se v historickém centru města zastavilo odhadem kolem 20 tisíc lidí, když vstupenek bylo prodáno bezmála 13 500 kusů za 2,5 milionu korun. Rozdíl připadá na děti do 13 let, které měly vstup zdarma, účastníky průvodů, zahraniční delegace, rezidenty, účinkující a pořadatele. 

Z celkového počtu prodaných vstupenek činí 72 procent předprodej, což svědčí o tom, že prodej v den konání festivalu byl významně ovlivněn aktuální nepříznivou předpovědí počasí. Ve srovnání s rokem 2016 jde o mírný pokles o 1 500 návštěvníků.

Nicméně Žižkovo náměstí se zaplnilo tisíci lidmi zejména při hudebních produkcích kapely MIG21, kapely bratří Ebenů a koncertu Lenky Dusilové. Velký zájem zaznamenaly tradiční historické průvody městem, jak večerní pochodňový v pátek tak sobotní kostýmovaný. Přivítali jsme přes 250 zahraničních návštěvníků, tradičně velké výpravy přijely z partnerských měst Kostnice, Škofja Loka a Nové Zámky.

Jako každoročně byl v obležení Dětský ráj v Holečkových sadech, kde se po celý den tvořilo v dílničkách, bavilo na starodávných houpačkách a kolotoči, žaslo na divadelních představeních. Letošní ohňostroj vypálený nad Jordánem v sobotním večeru byl jedním z nejkrásnějších za poslední roky. Vydařený byl staročeský jarmark na Náměstí Mikoláše z Husi, jehož půvabný sortiment stánků doplňovaly tematicky zvolené hudební produkce.

Přehlídka historických aktivit uchopila téma středověkého města, a to husitským chorálem, pochodňovým průvodem, turnajem na koních, žebráckou uličkou za kostelem, ohňovými show a dalšími tradičními akcemi.

Pohodová slunečná neděle, už bez vstupného, přilákala do centra další návštěvníky, pro které byly lákadlem zejména koncerty na Žižkově náměstí. Hudební odpoledne začalo Novosvětskou Antonína Dvořáka ve výtečném podání komorního orchestru Bolech.

Otevřené památky v rámci Dnů evropského kulturního dědictví navštívilo více než 1 000 zájemců. Nejvíc lidí přišlo do farní zahrady, zpřístupněné jen výjimečně, a do prostor Táborského pokladu. Jejich vysoká návštěvnost zejména mezi koncerty probíhajícími na náměstí potvrdila správnost konceptu kombinace hudby a otevřených dveří památek. Další, 27. ročník v roce 2018, se bude konat od pátku 14. do neděle 16. září. 

FOTKY najdete na facebooku Kulturne.com ZDE.



VIDEA:

Pátek









Sobota



Neděle


Fotografie


Autor: - i, Vít Novák -






Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Music Stars ZUŠ Sezimovo Ústí a hosté

Hudba / koncert
Spektrum Sezimovo Ústí
19.04.2024 od 18:00 hod.

 

Večery S – Chansonet, David Šitavanc, Spolektiv

Hudba / koncert / folk, country, bluegrass
Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, České Budějovice
19.04.2024 od 19:00 hod.

 

Jeden svět Vodňany 2024

Festival / dokumentárních filmů
Městské kulturní středisko
19.04.2024 - 20.04.2024 od 20:00 hod.
vícedenní akce

 

Yasha 96 + Méta Monde

Hudba / koncert / alternative
MC Orion
19.04.2024 od 20:00 hod.