PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Kdo si hraje, nezlobí


Výstava




Město: České Budějovice

Datum: 07.01.2016 - 28.01.2016

Místo: Jihočeské vědecká knihovna

 
 

V úterý 5. ledna byla v Jihočeské vědecké knihovně v Českých Budějovicích otevřena nová výstava s názvem Kdo si hraje, nezlobí, která mapuje Sportovní hry seniorů Jihočeského kraje 2015. Jejími autory jsou studenti druhého ročníku oboru Užitá fotografie a média Střední uměleckoprůmyslové školy sv. Anežky České v Českém Krumlově.

„Jako mnoho věcí v našich životech, vznikla i tato výstava vlastně náhodou. Před rokem mě oslovil doktor Batysta, který je projektovým manažerem Akademického klubu třetího věku České Budějovice, jestli bych někdy nepřišla pomoci jejich fotografickému kroužku. Souhlasila jsem. Pak se dlouho nic nedělo, až začátkem září se pan Batysta ozval, že pořádají Sportovní hry seniorů a jestli bych je nepřišla vyfotografovat. Shodou okolností moji studenti mají ve druhém ročníku za úkol vytvořit reportáž a to byla i pro ně dobrá příležitost, vyzkoušet si práci reportéra,“ uvedla Bohuslava Maříková, učitelka oboru Užitá fotografie a média.

Studenti byli nejdříve z plánovaného focení mírně rozpačití. „Mysleli si, že se na stadionu budou ploužit staříci a stařeny a bude nuda. Dokonce jeden vtipálek prohlásil, že si vsadí, kdo z nich dojde do cíle. Vše bylo ale nakonec úplně jinak. Už v první disciplíně sportovních her, kterou byl nordic walking, podali senioři skvělé výkony. Obdivuhodný byl výkon dvaadevadesátileté stařenky, která celou trať také úspěšně a s velkým nasazením absolvovala. A během dne se postupně názory studentů na sportovní výkony seniorů začaly měnit,“ řekla Bohuslava Maříková a dodala: „Když je někomu sedmnáct let, má většinou představu, že sedmdesátiletý člověk je stařík, který sotva chodí. Někdy to tak i je, ale to nebyl případ lidí, kteří závodili na Sokolském ostrově. Studenti s úctou sledovali a dokumentovali jejich výkony a já mám radost, že se podařilo nejen to, že vytvořili dobré fotografie, které v Jihočeské vědecké knihovně v Českých Budějovicích vystavují, ale že získali i respekt k výkonům, nasazení a nadšení seniorů.“

Sportovní hry seniorů se uskutečnily 22. září na atletickém stadionu na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích.

Autoři fotografií jsou: Anna Najmanová, Renata Bártová, Veronika Břehovská, Klára Pavlíková, Anežka Říhová, Veronika Palmová, Dominika Lukáčová, Martin Šimko, Michal Vitek a Jakub Máče.

Výstava potrvá do 28. ledna.


Více o akci Kdo si hraje, nezlobí na webu akce






Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Music Stars ZUŠ Sezimovo Ústí a hosté

Hudba / koncert
Spektrum Sezimovo Ústí
19.04.2024 od 18:00 hod.

 

Večery S – Chansonet, David Šitavanc, Spolektiv

Hudba / koncert / folk, country, bluegrass
Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, České Budějovice
19.04.2024 od 19:00 hod.

 

Yasha 96 + Méta Monde

Hudba / koncert / alternative
MC Orion
19.04.2024 od 20:00 hod.

 

Electric spring disco

Hudba / dj
No signal
19.04.2024 od 21:00 hod.